Sećanje na Petra Kralja

Politika 12.10.2017 10:16
Sećanje na Petra Kralja


Drugo veče Pozorišnih svečanosti 'Festival pobednika festivala' u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica bilo je posvećeno bardu srpskog glumišta – Petru Kralju.U Galeriji Centra otvorena je izložba Muzeja pozorišne umetnosti Srbije „Petar Kralj – uloge u pozorištu i na radiju” autorke mr Aleksandre Milošević. O postavci su govorili umetnički direktor festivala profesor Milovan Zdravković i autorka izložbe, koja je rekla da posetioci imaju priliku da vide Petra Kralja u različitim periodima njegovog stvaralaštva, u različitim likovima koje je ovekovečio, oživeo i proživeo na pozorišnim scenama Srbije i Republike Srpske.

Veoma emotivno veče upotpunilo je prisustvo kćerke ovog znamenitog dramskog umetnika – izložbu je otvorila Milica Kralj, pozorišni reditelj. Ona je govorila o toplini koja se oseti dok se posmatra postavka, kao kada posle dugog izbivanja dođemo kući umorni i željni svog doma.

– Ta toplina je neka čudna ljubav zbog koje mi je sve vrlo dirljivo. Aleksandra Milošević je ljubavlju odgovorila na ličnost Petra Kralja. Voleo je život, svoju profesiju, kolege, skroman i stidljiv čovek je bio. A izložba o njemu je raskošna jer ona odgovara raskoši njegovog talenta, dara, širini njegove ličnosti. Izložba u Rakovici ima poseban emotivni značaj za mene i moju porodicu zato što je bio rakovički zet i mnogi lepi trenuci i mnoge anegdote iz njegovog života potekli su odavde. Tako da je ova izložba eto još jedan način da ponovo skokne u Rakovicu – kazala je Milica Kralj.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak