Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli ispričale traumatične detalje: Ovako ih je zlostavljao prvi čovek Holivuda

Kurir 11.10.2017 14:06
Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli ispričale traumatične detalje: Ovako ih je zlostavljao prvi čovek Holivuda


Skandal koji je zatresao Holivud, a koji se odigrao pre 20 godina, kada je američki filmski producent i oskarovac Harvi Vajnštajn (65) prema pisanju medija seksualno zlostavljao glumice, i dalje ne jenjava. Među onima koje su doživele ovo traumatično iskustvo jesu i Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli, koje su progovorile o svom slučaju.Kada je Gvinet Paltoru imala 22 godine dobila je ulogu koja će je preko noći od prosečne glumice vinuti u sam vrh holivudskih zvezda.

Kada je Gvinet Paltoru imala 22 godine dobila je ulogu koja će je preko noći od prosečne glumice vinuti u sam vrh holivudskih zvezda.

Prvi čovek Holivuda, Harvi Vajnštajn, angažovao ju je za glavnu žensku ulogu u adaptaciji romana Džejn Ostin "Ema", a pre snimanja pozvao ju je u svoj apartman na Beverli Hilsu, na radni sastanak. To se završilo tako što je Vajnštajn spustio svoje ruke na nju i predlagao da je odvede u sobu za masažu, navela je Gvinet.

- Bila sam dete, prijavila sam se, bila sam uzbuđena - rekla je glumica u intervjuu, javno ističući da ju je seksualno zlostavljao čovek koji joj je pomogao da ima blistavu karijeru, a potom i da osvoji Oskara. 

Odbijala je njegove ponude, kako navodi, a sve je ispričala svom tadašnjem dečku Bredu Pitu, koji se suočio sa Vajnštajnom. Ubrzo nakon toga, holivudski mag joj je zapretio da o njegovoj "akciji" nikome ne sme ni da zucne.

- Mislila sam da će me otpustiti. Ovakvo ponašanje prema ženama mora odmah da se okonča - rekla je Gvinet Paltrou. 

Osim Gvinet, traumatično iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom imala je i jedna od danas najslavnijih holivudskih zvezda Anđelina Džoli. Sve se dogodilo kasnih 90-ih, tokom snimanja filma "Playing by Heart", kada je takođe pokušao da joj se približi u hotelskoj sobi. 

- U svojoj mladosti sam imala grozno iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom i odlučila sam da nikada više ne sarađujem s njim, kao i da upozorim druge koji su to činili - navela je Džolijeva u svom mejlu i dodala:

- Ovakvo ponašanje prema ženama neprihvatljivo je u svakom pogledu, u bilo kojoj zemlji. 

Vajnštajn se nedavno izvinio na ovakvom ponašanju, navodeći u saopštenju sledeće: 

- Iskreno se izvinjavam na ponašanju koje je izazvalo mnogo bola. Poštujem sve žene i žalim zbog toga što se dogodilo - ali je osporio tvrdnje "Njujork tajmsa" da je uznemiravao svoje radnice gotovo tri decenije.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak