Split, drama na plaži završena samoubistvom

RTS 11.10.2017 10:06
Split, drama na plaži završena samoubistvom


Muškarac na plaži Kaštelet u Splitu ostvario je pretnju i izvršio samoubistvo aktiviranjem bombe, potvrdila je lokalna policija."Uprkos velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godišnjak je počinio samoubistvo aktiviranjem eksplozivne naprave", saopšteno je iz policije, prenosi Hina.

Osim njega, niko drugi nije povređen. Na mestu događaja bili su pripadnici policije i Protiveksplozione službe koji su pregledali automobil u kojem je muškarac aktivirao eksplozivnu napravu.

On je prethodno sam pozvao policiju, u 17.30, predstavio se, obavestio ih gde se nalazi i rekao da namerava aktivirati bombu i ubiti se, ali da pritom ne želi nikome nauditi.

Policija je odmah sve blokirala i zabranila prolaz tim delom grada. Iako su sa suicidalnim muškarcem dugo razgovarali policijski pregovarači, nisu uspeli da promene njegovu odluku.

U policijskom saopštenju se dodaje da su u celokupno postupanje bili uključeni policijski službenici koji su nakon primljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao i da je bio uključen i policijski pregovarač te sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak