Zidovi u boji lavande

Roma.rs 10.10.2017 21:59
Zidovi u boji lavande


Evo kako da napravite zanosnu šemu boja u kojoj glavnu ulogu igra nežna lavanda, a prate je razne biserne ili svetlucave, zagasite ili tople, glamurozne note.Relaksirajuća paleta boja lavande, ljubičice, slonovače i mastilo-plave pruža vam idealnu šansu da eksperimentišete sa različitim teksturama. Uvedite pruge, geometrijske šare i cvetne dezene da dodate pravi efekat ovoj ujednačenoj šemi.

Ako vam se sviđa ova pomalo dramatična, ćudljiva šema boja, napravite svoju paletu koja će se bazirati na sledećim tonovima: boja lavande, slonovača, tamno plava i siva. Uz njih možete dodati detalje ili dekoraciju u drugim kompatibilnim bojama, kao i različitim materijalima poput metala, gvožđa, zagasitog drveta, štampanih tkanina, keramike...

Spavaća soba kao da je procvetala u prelepim nijansama ljubičaste, plave i bele. Slojevi meke tkanine i jastučića dodaju dubinu prostoru, a provansalski nameštaj pariskom šmeku.

Obična niša u zidu, obložena lavandinim tapetama, može postati centar dešavanja ukoliko u nju smestite npr. toaletni ili pisaći sto sa luksuznim ili šik dekoracijama.

Ne postoji zid ili prostor kome neće prijati lavanda, pa makar u sitnim detaljima, ako preferirate bele zidove od zidova pune boje. Umirujuća lavanda i živahni oker cvetovi presecaju teksturu mekanog kreton platna za vanvremenski završni pečat.

Baršunasti spoj elegancije i klasike krasi ovu nežnu tapetu inspirisanu baroknim motivima.

Ovaj očaravajući tetovirani damast je izuzetno ukrašen svetlucavim sjajem koji se oslanja na predivnu teksturu od liskuna.

Jednobojne tapete takođe mogu izgledati prelepo i doneti duh lavande u vašu kuću, posebno ako su rađene na nekom lepom materijalu i imaju teksturu. Bez obzira da li na sjajnim tapetama ili starom ogledalu koristite biserne srebrne tonove da stvorite utisak elegancije, i neku snažniju boju u istom ili sličnom tonalitetu da istaknete važne detalje.
Boje koje bi trebalo da izbegavate u ovoj šemi su:

  • boja bundeve, koja će upropastiti nežnost lavande. Ova šema boja ne trpi tople zemljane tonove.
  • crna ko ugalj, koja će izgledati grubo i rogobatno.
  • krem od vanile i slične varijante žute će izgledati sumorno i bolešnjikavo u ovoj paleti. Ako želite sunce birajte pastelne nijanse.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak