Dajmler: Profit 3,7 milijardi

Novosti 10.10.2017 19:23
Dajmler: Profit 3,7 milijardi


Neto profit proizvođača "Mercedes-Benca" porastao je za 0,4 odsto u drugom tromesečju 2017. u odnosu na isti lanjski periodNEMAČKI proizvođač luksuznih automobila "Dajmler" prijavio je rekordnu neto dobit za drugi kvartal tekuće godine, blago veću od iznosa iz istog tromesečja 2016. i potvrdio svoje poslovne prognoze za celu godinu.Dajmler: Profit 3,7 milijardi

Neto profit proizvođača "Mercedes-Benca" porastao je za 0,4 odsto u drugom tromesečju 2017. u odnosu na isti lanjski period, dostigavši 2,44 milijarde evra, što je neznatno manje od predviđanja analitičara koje je anketirala agencija "Faktset", prenosi Frans pres.

Prihodi su porasli za sedam odsto na 41,2 milijarde evra, dok je operativni profit porastao za 15 odsto na 3,7 milijardi evra.

Što se tiče rezultata poslovanja za prvih šest meseci, prihodi su povećani za devet odsto u odnosu na 2016, na skoro 80 milijardi evra, dok je dobit iz poslovanja porasla za 43 odsto, na 7,8 milijardi evra.

Posmatrano po preduzećima u okviru grupe, "Dajmlerova" perjanica "Mercedes-Benc" povećala je prodaju automobila za devet odsto u drugom kvartalu u odnosu na isti period 2016. godine, na skoro 600.000 vozila, dok su prihodi porasli sedam odsto, na 23,6 milijardi evra.

Operativni profit te poslovne jedinice - koja je potisnula rivalski BMV kao najvećeg svetskog proizvođača luksuznih automobila u 2016. godini - porastao je za 70 odsto na 2,4 milijarde evra.

Grupacija je takođe zabeležila rast prodaje u drugom kvartalu u poslovnim jedinicama koje se bave proizvodnjom kamiona, kombija i autobusa, mada je kod sve tri registrovan dvocifren pad operativnog profita u odnosu na isti period 2016. godine.

"Dajmler" je, ipak, uveren da će ostvariti svoje godišnje prognoze i zabeležiti znatno povećanje prihoda i operativne dobiti, dodaje francuska agencija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak