Bademima umirite gorušicu

Novosti 10.10.2017 19:14
Bademima umirite gorušicu


Gorušica nastaje kada se želudačna kiselina iz stomaka vrati u jednjak i stvara osećaj peckanja u grudima, odnosno kiselosti u ustimaGORUŠICA se može opisati kao gorući osećaj u grudima i grlu. Nastaje kada se želudačna kiselina iz stomaka vrati u jednjak i stvara osećaj peckanja u grudima, odnosno kiselosti u ustima. Sama po sebi, gorušica nije opasna, ali ukoliko se često ponavlja može da bude jako neprijatna. Pojedini prirodni lekovi mogu da budu od koristi i da posluže kao "prva pomoć".

1. Soda bikarbonaje baza koja neutrališe želudačnu kiselinu. Pokazala se lekovitom na mnogim poljima i predstavlja prirodni lek za mnoge probleme, naročito kada se radi o varenju hrane.

2. Žvakaća gumamože da bude efikasana jer stimuliše proizvodnju pljuvačke i ubrzava ispiranje viška kiseline. Nije prirodan lek, ali je lako dostupno i efikasano rešenje.

3. Bademii lešnici se često preporučuju kod problema sa gorušicom. Oni ne treba da zamene obrok, već je dovoljno da pojedete od tri do četiri badema svakog put kada osetitete tegobe.

4. Čajevi od kamilice ili nane poznati su po umirujućem dejstvu na ceo organizam, pa samim tim i na organe za varenje.

Ukoliko van ništa od ovog ne pomogne, postoji mogućnost da je reč o manjku želudačne kiseline. Naime, kada vašem telu nedostaje kiselina, telo dobija signal da može da opusti "želudačni poklopac". Dodatna kiselina u tom slučaju može da reši problem i pomogne da se taj mišić stegne. Ukoliko kašiku jabukovog sirćeta pomešate sa čašom vode, možete osetiti olakšanje i rešiti problem gorušice.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak