Minibusevi puni, nismo bezbedni: Krcata vozila na liniji 26L

Novosti 10.10.2017 18:45
Minibusevi puni, nismo bezbedni: Krcata vozila na liniji 26L


Vozila na liniji 26L saobraćaju na svakih 15 minuta, ali u jutarnjem i popodnevnom špicu ne mogu da prime sve putnike, pa mnogi ostaju na stajalištimaŽITELjI naselja Vojvoda Vlahović, kako bi stigli svojim domovima, svakodnevno se bore za mesto u minibusevima. Vozila na liniji 26L saobraćaju na svakih 15 minuta, ali u jutarnjem i popodnevnom špicu ne mogu da prime sve putnike, pa mnogi ostaju na stajalištima.

- Svakog dana stojimo jedni drugima na glavi - priča Nina T., stanarka ovog dela grada. - U špicevima ne možemo svi ni da uđemo u minibus, pa smo primorani da čekamo sledeći, koji je isto tako pun. Vozač nema dobru preglednost, a vozilo jedva izvuče toliki broj putnika. O bezbednosti da i ne govorimo.

Zbog loše infrastrukture i tehničkih karakteristika trase linije 26L, Direkcija za javni prevoz odlučila je da žitelje ovog dela prevoze minibusevi. Naselje se širi, doseljavaju se novi stanari, pa ni ovakav vid prevoza ne zadovoljava potrebe sugrađana.

- Pritužbe na gužve na liniji 26L stižu nam svakog dana - ističe Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika zaduženih za obavljanje prevoza putnika na ovoj trasi. - Minibusevi su dupke puni, pa se na uslove vožnje žale i vozači. U više navrata obraćali smo se Sekretarijatu za saobraćaj sa molbom da uvedu još nekoliko minibuseva.

Iz Sekretarijata za javni gradski prevoz navode da se na ovoj liniji susreću sa nekoliko problema i da traže najbolje rešenje.

- Zbog uskih ulica autobusi ovuda ne mogu da prolaze i to je veliki problem - kažu iz Sekretarijata.

- Osim toga, sugrađani duž saobraćajnice parkiraju vozila što dodatno doprinosi otežanom kretanju minibuseva. Zato smo i odredili dva vozila koja idu na 15 minuta, kako bi mogli neometano da se mimoiđu duž trase. Veliki problem je i kiša, pošto ni odvodi ovde nisu dobro napravljeni, te se potoci slivaju niz ulicu. U narednom periodu sprovešćemo brojanje putnika na ovoj liniji, kako bismo ponovo utvrdili koje su to potrebe žitelja ovog naselja. Videćemo kako da poboljšamo prevoz i vidimo ima li mogućnosti da se uvede još jedno vozilo koje će saobraćati na liniji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak