"Filmsko bdenje duše" u Sremskim Karlovcima

RTV 10.10.2017 16:08
"Filmsko bdenje duše" u Sremskim Karlovcima


"Filmsko bdenje duše", 11. po redu manifestacija posvećena filmovima i autorima koji se bave istorijom, kulturom i duhovnošću Srbije i Srba van Srbije, biće održana od 12. do 15. oktobra u Sremskim Karlovcima, najavilo je danas producentsko preduzeće "Fiks Fokus".Biće prikazano 17 filmova, od kojih će se 11 takmičiti za priznanje "Bdenje Jakova Orfelina", a žiri može dodeliti onoliko priznanja koliko smatra da je zasluženo i sva su ravnopravna.

U zvaničnom programu biće prikazani filmovi "Zvona Save Lozanića" Dragana Ćirjanića iz Beograda, "Život iza zavese" Dušana Stojanovića (Beograd), "Šajtinac" Boška Milosavljevića (Beograd), "Sveti kralj" Aleksandra Antića i Bojana Vorkapića (Beograd), "Postoji li rezon zbog kog to ne možeš" Aleksandra Bundala (Banjaluka).

Na programu će biti i "Nana-Bosa" Jasmine Živković i Željka Jovanovića iz Požarevca, "Nijemi krik" Milana Petkovića (Banjaluka), "Nebo crveno" Nikole Lorencina (Beograd), "Naod" Veska Butrića (Beograd), "Šajkom nebu pod oblake" Snežane Milivojević i Đorđa Šibalina (Budimpešta) i "Badnjak" Ljubice Popadić (Temišvar).

Van konkurencije biće prikazana ostvarenja "Sveta mati Angelina" Tibora Vajde (Novi Sad), "Katinka" Miroslava-Bate Petrovića (Beograd), "Crna dama beli kralj" Branislava Todorovića-Klinića (In memoriam) i "Kratak susret" Zlatka Dukića (In memoriam).

Publika će moći da pogleda i filmove "Čarobnjak iz Mutnja" Branka Lazića iz Banjaluke i "Perla Besarabije" Cipriana Nikulaua, sa festivala "Svetlo svetlosti" koji se održava u Rumuniji.

Karakteristika manifestacije "Filmsko bdenje duše" je to što ona samo počinje u Sremskim Karlovcima, da bi se do sledećeg izdanja filmovi prikazivali širom zemlje i u inostranstvu.

Manifestaciju organizuju Udruženje filmskih i televizijskih radnika Vojvodine i beogradsko producentsko preduzeće "Fiks Fokus".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak