Vojvođanska banka donirala računare osnovnim školama u Vojvodini

Beta 10.10.2017 10:45
Vojvođanska banka donirala računare osnovnim školama u Vojvodini


Vojvođanska banka danas je poklonila ukupno 55 računara osnovnim školama Đorđe Natošević iz Novog Sada i Jovan Dučić iz Kleka nadomak Zrenjanina.Donacija će pomoći opremanje informatičkih kabineta, a đacima će obezbedi prekopotrebne kompjutere za rad i usavršavanje tokom časova informatike, koja je od ove godine obavezan predmet u osnovnim školama u Srbiji.

Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke istakla je da je ulaganje u obrazovanje budućih naraštaja ne samo plemenit, već i održiv cilj, jer doprinosi stvaranju bolje budućnosti za našu decu.  

„Generacije koje tek dolaze odrediće kako će jednoga dana izgledati naša svakodnevica, društvo, ekonomija. Kada pogledamo podatke i shvatimo da je ponuda poslova iz oblasti IT-a samo prošle godine porasla čak za 30 odsto i da je izvoz kompjuterskih usluga iznosio neverovatnih 740 miliona eura, ne čudi što smo školama donirali upravo kompjutere“, istakla je ona.

Nedeljko Đorđić, direktor Škole Đorđe Natošević zahvalio se Vojvođanskoj banci na donaciji koja će, kako je rekao, osnovcima, ali i zaposlenima u školi pomoći da se lakše uključe u digitalnu transformaciju i spremnije dočekaju uvođenje informatike.

Direktorka Škole „Jovan Dučić“ Ranka Žuža ukazala je na značaj podrške partnera iz privatnog sektora svim školama, a posebno onima koje se nalaze van Beograda i čiji rad često nije u fokusu javnosti. Ona je podsetila da je Vojvođanska banka već donirala opremu pre dve godine, i da je tako postala jedan od prijatelja obe škole.

U želji da bude dobar član zajednice u kojoj posluje, Vojvođanska banka prethodnih godina donirala je preko četiri stotine računara različitim obrazovnim, zdravstvenim i drugim ustanovama  širom zemlje, a ustanove namenjene deci i u narednom periodu biće u fokusu društveno odgovornog poslovanja

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak