Beogradski Depo prodat za 4,15 miliona evra

Radio 021 09.10.2017 22:40
Beogradski Depo prodat za 4,15 miliona evra


Prostor nekadašnjeg "Depoa" u Beogradu, na kojem je pre više od tri godine izgoreo tržni centar, prodat je danas na javnoj aukciji po ceni od 4,15 miliona evra, objavio je Blic.Kupac je firma BKA divelopment koju je prilikom otvaranja ponuda predstavljao direktor Miša Marković. Ta firma je, prema podacima Agencije za privredne registre (APR) osnovana 26. septembra ove godine sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara na Savskom vencu, u kojoj se kao jedino odgovorno lice vodi pomenuti Miša Marković.
 
Prodati su postojeći objekte na prostoru "Depoa" sa pripadajućim zemljištem u Bulevaru kralja Aleksandra, ukupne površine 4.316 kvadratnih metara.
 
Početna cena iznosila je 4.078.620 evra, a pored BKA investmenta ponudu je poslala i firma "Belestejt".
 
"Grad Beograd je prodao postojeće objekte sa pripadajućim zemljištem, ukupne površine 4.316 kvadratnih metara. Šta će biti izgrađeno na ovom kompleksu zavisi od investitora, a moguće je izgraditi i obejkte stanovanja i poslovanja", rekao je gradski menadžer Goran Vesić i napomenuo da će vlasnik morati da tokom izgradnje poštuje veoma stroge uslove Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.
 
Goran Vesić je najavio da će Grad Beograd u narednih mesec dana oglasiti prodaju još jednog depoa koji se nalazi na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice.
 
Bez odgovornih za požar iz 2014.
 
Depo je izgoreo u avgustu 2014. godine i do tada je u njemu radilo 160 zakupaca pijačnih tezgi. Iako nikada nije saopšteno ko je odgovoran zbog paljenja objekata u vlasništvu Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd", Grad je 5. septembra ove godine objavio javni pozov za zainteresovane investitore. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbilo je nedavno da Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN) dostavi dokumentaciju iz istrage o požaru, iako tvrde da nema odgovornih.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak