U Bačkoj Topoli postavljen bilbord protiv Mađara

Novosti 09.10.2017 20:48
U Bačkoj Topoli postavljen bilbord protiv Mađara


Autor natpisa koji je zaprepastio sve one koji su pored njega prošli je Svetozar Martinović koji je već duže u sukobu sa opštinskim vlastimaSve one koji su se u ponedeljak uključili ili isključili sa auto-puta na ulazu u Bačku Topolu zatekao je bilbord skandalozne sadržine: "Mađarski kriminalci Crnogorca dr Martinovića izbacili iz Doma zdravlja, a na njegovo mesto primili Mađaricu - ćerku predsednika opštine. Ovo je diskriminacija Crnogoraca! Srbijo, zašto ćutiš? Živela bratska Rusija!"

Autor bilborda koji je zaprepastio sve one koji su pored njega prošli je Svetozar Martinović iz Bačke Topole, koji je već duže u sukobu sa opštinskim vlastima. Kaže da je to vid borbe protiv nepravde prema njemu i njegovoj porodici.

- Natpis sam postavio u nedelju i čuvao ga celu noć, a da sam u pravu, svedoči i to što je bilbord prekrečen, i to verovatno dok sam išao da dam iskaz u policiji - kaže Martinović.

On tvrdi da su mu sina otpustili iz Doma zdravlja i na njegovo mesto primili ćerku predsednika opštine, bez dana iskustva. Komentar na ovaj Martinovićev potez, koji mnogi smatraju govorom mržnje i širenjem međunacionalne netrpeljivosti, pokušali smo da dobijemo od predsednika opštine Gabora Kišlindera, ali on od ponedeljka nije želeo da da izjavu.

- Predsednik nije u zgradi, ali je rekao da sada neće da govori o tome, a niko drugi nije ovlašćen da to komentariše - rekli su nam u Opštini Bačka Topola.

- Bilbord sam postavio na svojoj njivi, ka kojoj mi, inače, ne daju da napravim prilaz s puta, iako ga sve okolne parcele imaju - tvrdi Martinović.

Ovo je šesti bilbord koji je Martinović postavio i, kako kaže, neće odustati dok ne razgovara sa opštinarima i dok ne nađu zajednički jezik za probleme.

RANIJI NAPISI

Na istom bilbordu pre nekoliko godina Martinović je napisao da prodaje kuću radi iseljenja zbog mađarskih fašista. Taj bilbord je jedan od ukradenih.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak