Iz Microsoft-a konačno priznali: Windows Phone je mrtav

B92 09.10.2017 14:01
Iz Microsoft-a konačno priznali: Windows Phone je mrtav


Džo Belfiore, potpredsednik Operativnih sistema u Microsoft-u, otkrio je u nizu tvitova da ta kompanija više neće praviti ni softverske ni hardverske dodatke za Windows 10 Mobile.Iako su se ljubitelji Windows Phone-a nadali da će Microsoft unaprediti platformu novim dodacima, sada je jasno da će dobiti svega popravke bagova i bezbednosna ažuriranja.

"Naravno da ćemo nastaviti da podržavamo platformu", kaže Belfiore, "Ali nam pravljenje novog softvera/hardvera nije u fokusu".

Platforma je "mrtva" duže od godinu dana, ali iz kompanije to nikad nisu zvanično priznali. Čak je i osnivač Microsoft-a Bil Gejts nevoljno priznao da koristi Android uređaj.

Tokom nedavno održane konferencije "Build and Inspire", izvršni direktor kompanije Satja Nadela odbacio je staru mantru kompanije - "Mobile-first, cloud-first" u korist fousa na, kako kaže, "inteligentni cloud sistem" i AI.

Jedan od razloga zbog kojih Microsoft nikad nije zaživeo u punom zamahu je taj što ga developeri nikad nisu u potpunosti prihvatili.

"Pokušali smo da pridobijemo developere aplikacija, plaćali im... pisali aplikacije za njih... ali broj korisnika bio je suviše mali, da bi kompanije investirale u njih", napisao je Belfiore.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak