Stigao novi Renault Koleos

TopSpeed 08.10.2017 21:57
Stigao novi Renault Koleos


Novi Renault Koleos upoznali smo krajem proleća na prvim probnim vožnjama u dalekoj Finskoj, a sada je kompanija Renault Nissan Srbija povodom početka prodaje u Srbiji organizovala jednodnevnu dinamičnu prezentaciju za predstavnike medija u našoj zemljiDomaće tržište postalo je bogatije za interesantan novitet. Renault Koleos druge generacije predstavlja vrh ponude među krosoverima francuskog proizvođača i upotpunjuje ponudu luksuznih modela francuske marke zajedno sa Talismanom i Espaceom. Osim toga, nakon modela Clio, Espace, Talisman i Captur, ovo je peti model Renoa koji je dostupan u vrhunskoj Initiale Paris opremi.

Novo druženje sa Koleosom podsetilo nas je na to koliko je zapravo prijatan i suveren u vožnji na svim podlogama. Veliki, izuzetno prostran i nadasve udoban, ovaj SUV pruža osećaj kao da se vozite u limuzini, s tim da se ovde u raskošnim sedištima sedi uzvišeno (150 mm više nego u Talismanu) uz utisak kao da se nalazite na pijedestalu, što dodatno pojačava osećaj moći i sigurnosti. Takođe, daje bolju preglednost svega što se dešava oko vas. Kvalitet materijala i završna obrada su na izuzetno visokom nivou u verziji Initiale Paris, s tim da ni modeli sa slabijim paketima opreme ne zaostaju previše i ostavljaju više nego povoljan utisak.

U pogledu motorizacije, Koleos nudi izbor između dva dizel motora, ručnog ili automatskog menjača i dve vrste pogona – 2WD i 4WD. Slabiji 1.6 dCi dolazi sa 130 KS, šestostepenim ručnim menjačem i pogonom na prednje točkove. Snažniji 2.0 dCi od 175 KS može biti uparen sa šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem sa kontinuiranim prenosom i dostupan je sa prednjim kao i sa pogonom na sve točkove.

Zahvaljujući 4WD integralnom pogonu sa blokadom diferencijala, visokom klirensu od 210 mm te prilaznom uglu od 19 stepeni i odlaznom uglu od 26 stepeni, Koleos pokazuje zavidne terenske sposobnosti i sposoban je da se izbori sa niskim nivoom prijanjanja u vožnji po makadamu, blatu, pesku ili snegu.

Početna cena je dosta primamljiva za ovu klasu automobila jer kreće od 27.000 evra za model Koleos Zen dCi 130”, dok je sa cenom od 39.000 evra najskuplji Koleos Initiale Paris dCi 175 4WD X-tronic. U okviru promotivne ponude kupci dobijaju besplatnu produženu garanciju od pet godina ili 150.000 km koja se, inače, doplaćuje 1.500 evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak