Mandić: Iza 'državnog udara' stoje Đukanović, Subotić i Popović

Politika 08.10.2017 14:46
Mandić: Iza 'državnog udara' stoje Đukanović, Subotić i Popović


Jedan od lidera opozicionog Demokatskog fronta (DF) Andrija Mandić negirao je na suđenju u Podgorici umešanost u navodni pokušaj terorizma oktobra prošle godine i ocenio da je to bio „projekat” vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) s ciljem da se spreči pobeda opozicije na parlamentarnim izborima.„Želim da demontiram pred javnošću ovu optužnicu. Od vladajuće partije je osmišljen ovaj projekat, teroristički napad, i za to je utrošeno mnogo novca”, kazao je Mandić i dodao da su oni iz dana u dan obaveštavali nadležne o „zloupotrebama” uoči izbora. Mandić je kazao da iza svega stoje kontroverzni biznismen Stanko Subotić, bivši premijer Milo Đukanović i čelnik Instituta za javnu politiku Vladimir Beba Popović.

On je naveo da je dan i dva uoči izbora privedeno „na stotine” aktivista Fronta od kojih su „navodno” tražene informacije o protestu Fronta nakon proglašenja izbornih rezultata, koji nije bio zakazan, te da je taj politički savez podneo krivične prijave i uoči izbora obavestio javnost da će DPS organizovati provokacije.

Mandić smatra da je glavni cilj privođenja i kasnije hapšenja grupe uoči nedeljnog glasanja bio da se smanji izlaznost opozicije i pobeda na izborima. Čelnik Fronta je rekao da ne poznaje ljude koji su došli iz Srbije, a koji su uhapšeni zbog navodne umešanosti u pokušaj terorizma.

Mandić je rekao da ne poznaje ni ruske državljane Eduarda Šišmakova ni Vladimira Popova, optužene za organizatore osujećene zavere, te da ne poznaje ni penzionisanog generala Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića.

„Ti ljudi su na osnovu montiranog političkog procesa upleteni u paukovu mrežu koja ih je na kraju svezala i poslala u Spuž (zatvor kraj Podgorice) kako bi se zadovoljile potrebe grupe koja drži vlast 30 godina”, smatra on.

U Višem sudu u Podgorici u toku je suđenje protiv 14 osoba optuženih za pokušaj terorizma oktobra prošle godine. Svi koji su do sada izneli odbranu negirali su krivicu. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak