Sneg zavejao delove zapadne Srbije, mnogi bez struje

RTV 07.10.2017 12:44
Sneg zavejao delove zapadne Srbije, mnogi bez struje


Sneg je prekrio planine zapadne Srbije - Goliju, Javor, Zlatibor, Zlatar, Jadovnik, Murtenicu, Čemernicu i Jabuku - a u nekim mestima je izazvao probleme u snabdevanju električnom energijom.Zbog snega, koji je počeo da pada prethodne noći, obustavljen je saobraćaj na deonici Ivanjica-Preko brdo državnog puta II A reda.

U dolini Lima sneg otežava saobraćaj prema Crnoj Gori. Na magistrali Zlatibor-Prijepolje-južni Jadran, kretanje se odvija sa manjim poteškoćama na usponima.

Sneg se jutros zabeleo u okolini Ivanjice kao i u višim predelima Prijepolja. U okolini Prijepolja snega najviše ima u mestu Jabuka, gde je palo između 25 i 30 centimetara. Najveći problem predstavlja sneg na kolovozu gde ga ima oko 15 centimetara.

U golijskim selima Devići, Ostatija, Ocrten, snežni pokrivač je i do 30 centimetara, a više od 1.000 ljudi je bez struje.

Sneg je tokom noći počeo da pada i u višim predelima užičkog kraja. Visinu od 30 centimetara sneg je dostigao na Tari, gde su neprohodni putevi.

Usled vlažnog snega došlo je do problema u snabdevanju električnom energijom u višim delovima Priboja, Nove Varoši i Zlatibora, rečeno je Glasu zapadne Srbije u užičkoj Elektrodistribuciji.

Problem predstavlja rastinje koje pod teretom vlažnog snega pada na žice.

U okolini Sjenice napadalo je osam centimetara snega.

Sneg visine 10 cm pao je u okolini Nova Varoši, gde je rano jutros vejalo je kao u sred zime.

Pojačan saobraćaj na autoputevima i važnijim pravcima

Jutros je nešto veći broj vozila i pojačan saobraćaj na važnijim i frekventnijim putevima, ali i na autoputevima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Dolazak hladnijeg vremena sa nižim temperaturama, kao i česte promene vremena sa povremenim pljuskovima, sa maglom i sumaglicom po kotlinama i dužinom rečnih tokova zahtevaju veću pažnju u vožnji, dodaje se u saopštenju.

AMS ukazuje da, prema najavama RHMZ, na višim planinama iznad 1.600 nadmorske visine očekuju se snežne padavine na koje vozači moraju biti spremni, jer je moguće formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak