Bezistan kao parkiralište

Novosti 07.10.2017 09:43
Bezistan kao parkiralište


Pešački prolaz kod Terazija danima načičkan automobilima. Na prijave se oglušavaju i "Parking servis" i komunalciPROLAZ koji spaja Terazije i Trg Nikole Pašića poslednjih dana pretvorio se u privatni parking. Iako je ova zona rezervisana isključivo za pešake, uzurpirali su je bahati vozači. Zaposleni u lokalima u Bezistanu bezuspešno pokušavaju da im stanu na put, a na njihove pozive nemi su i "Parking servis" i komunalna policija.Bezistan kao parkiralište

Ovih dana ulaz u Bezistan iz pravca Terazija bio je skoro blokiran, jer je bio načičkan automobilima. Pešaci se danima kao kroz lavirint kreću ovim putem, a vlasnici i zaposleni u objektima unutar Bezistana svakodnevno se zbog nepropisnog parkiranja sukobljavaju sa vozačima, koji su se osmelili da auto ostave u šetačkoj zoni.

- Bezuspešno pokušavamo da se izborimo sa ovim problemom, ali nadležni ne reaguju - kažu ogorčeni prodavci. - Iz "Parking servisa" rečeno nam je da njihova vozila ne mogu da uđu unutra i da se obratimo komunalnoj ili saobraćajnoj policiji. Komunalci ne dolaze i mi ne znamo šta da radimo. Koga oni štite?

Iz "Parking servisa" kažu da nemaju ovlašćenja da uklanjaju vozila na sopstvenu inicijativu, već isključivo po nalozima komunalne ili saobraćajne policije.

- Komunalana policija ima mogućnost samostalnog postupanja na terenu, odnosno izdavanja prekršajnih naloga na licu mesta kada zatekne vozilo u prekršaju - navode iz "Parking servisa". - Naše ekipe angažuju nadležni prema planu potreba. Uklonićemo nepropisno parkirana vozila odmah po dobijanju naloga.

NE VAŽE ISTI PROPISI?

PREMA rečima nezadovoljnih radnika lokala u Bezistanu, nije im jasno kako propisi ne važe za sve. Kako tvrde, svoje automobile nikada nisu mogli da parkiraju unutar prolaza, a za kraće zadržavanje odmah su dobijali kaznu.

- Čak ni kamion sa robom ne sme da uđe unutra, pa radnici moraju da izlaze iz prolaza i tamo primaju i odatle prenose robu - kažu trgovci. - Kada slučajno stanemo na pet minuta, odmah se stvore da napišu kaznu, a sada ih nema.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak