Vri u Tutinu: Policijsko ubistvo uzburkalo strasti

Mondo 06.10.2017 22:11
Vri u Tutinu: Policijsko ubistvo uzburkalo strasti


Nakon što je policajac u policijskoj akciji ubio muškarca koji je kolima krenuo na patrolu, u Tutinu je danas održan protest građana koji su zatražili smenu načelnika policijske uprave.Uprkos pozivu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na smirivanje tenzija, u Tutinu vri. U nedavnoj policijskoj akciji sprečavanja šverca, u okolini grada, ubijen je Fahrudin Skarepa, a policajac koji je pucao uhapšen. Međutim, građani podbunjeni i političkim strankama se ne smiruju.

Nezadovoljstvom dela građana zbog postupanja policije ide dotle da su javno upućivane i pretnje porodici uhapšenog policajca. Potencira es na tome da je policajac Srbin, Rajica Belojica, u ranjeni muškarac koji je preminuo u bolnici - Bošnjak.

Protest u Tutinu je organizovalo udruženje Zambak, a bošnjačke stranke, nevladine organizacije, Bošnjačko nacionalno veće i političari pojedinačno pozivali su građane da se masovno odazovu protestu.

Njima se obratio organizator Naser Bakić, koji je pročitao izjavu, kako je rekao, svedoka M. Omerovića, koji je se nalazio u automobilu u kojem je stradao Skarep.

Iz izjave Omerovića proizlazi da je policajac Belojica u automobil u kojem su bili on i Skarep pucao maltene iz čista mira, nakon što ih je načelnik PU Tutin, Nermin Zećirović. automobilom primorao da se zaustave.

Omerović kaže da je policija potom prevezla Skarepa do bolnice.

Po završetku čitanja izjave, Bakić je rekao da Bošnjaci žele na tom prostoru da žive zajedno i sa Srbima i sa Albancima, ali da svi, kako je rekao, moraju zajedno da stanu na put pojedincima iz policije, koje je nazvao "kriminalnom grupom".

On je rekao da u Tutinu ima oko 150 policajaca od kojih je desetak, kako je rekao, "ogrezlo u kriminalu", šalju lošu sliku o ostalim kolegama i "prljaju državu".

Tvrdi i da postoji sprega te "kriminalne grupe" unutar policije i pojedinaca u tužilaštvu i sudu.

Zatražio je, kako je rekao, da se ispita pozadina ubistva Skarepa, a za policajca Belojicu, koji je obavljao svoju dužnost, zatražio najoštriju kaznu zatvora.

Miran protest

Skup je protekao bez incidenata, a okupljeni su prošetali Tutinom noseći transparente na kojima je pisalo, između ostalog, "Stop ubijanju, stop iseljavanju iz Sandžaka", "Policija ubija decu" i "Kazne za ubice i nalogodavce".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak