Apple odgovorio na sve nedoumice oko Face ID-a!

Espreso.rs 04.10.2017 22:24
Apple odgovorio na sve nedoumice oko Face ID-a!


Novi Appleov top model pametnog telefona ima sigurnosne postavke koje onemogućavaju korištenje ugrađene funkcije prepoznavanja lica ukoliko su dva tastera sa strane pritisnute istovremeno, naveo je šef Appleovog odeljenja za softver Kreg Federigi u odgovoru razvojnom programeru koji mu je poslao pismo puno pitanja o tehnologiji Face ID.Njihova prepiska otkriva više pojedinosti o tehnologiji koja široj javnosti neće biti dostupna do 3. novembra, a o kojoj se dosad raspravljalo gotovo isključivo samo u Appleu.

Federigi je tokom predstavljanja imao problema s korištenjem Face ID-ja jer ga iPhone X isprva nije prepoznao pa je odbio da odmah otključa ekran. To je navelo mnoge da se zapitaju koliko je ta tehnologija zaista pouzdana.

No, Federigi je u odgovoru naveo kako se na predstavljanju novih modela dogodilo nešto što se pri uobičajenom korištenju iPhonea X gotovo sigurno neće desiti.

Naime, smartfonom korištenim za prezentaciju rukovao je veliki broj ljudi pre nego što je došao do njega, pa je bio zaključan.

“Nama koji smo mesecima koristili iPhone X to nije stvaralo probleme”, ustvrdio je Federigi.

Ujedno je pokušao da umiri one koji strahuju kako će iPhone X biti lako ukrasti tako što će lopov usmeriti telefon prema licu vlasnika i potom moći da pristupi svemu što je na uređaju.

Federigi je rekao kako postoje dva načina zaštite. Ako ne gledate direktno mobilni telefon neće se otključati, a i ako pritisnete tastere sa obe strane dok ga predajete Face ID će biti privremeno isključen.

Hoće li iPhone X moći da nas prepozna ukoliko nosimo naočare za sunce?

Uglavnom da, ali ne u slučaju svakoga, napisao je Federigi.

Naime, većina naočara za sunce propušta dovoljno infracrvenog svetla kako bi Face ID mogao da prepozna lice, piše Independent.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak