Slava Kola srpskih sestara

RTS 04.10.2017 16:05
Slava Kola srpskih sestara


Praznik Mala Gospojina je slava Kola srpskih sestara, koje ima veliku ulogu u programima organizovanim u parohijama Srpske pravoslavne crkve širom Severne Amerike. To je razlog što je proteklog vikenda veliki broj ljudi prisustvovao liturgijama koje su se organizovale povodom ovog praznika. Aleksandar Žigić je bio u Sabornom hramu u Čikagu.Slava Kola srpskih sestara Mala Gospojina obeležena je na liturgiji u srpskom Sabornom hramu u Čikagu koji su služili sveštenici Darko Spasojević, Vasilije Vranić i Dobrivoje Milunović uz đakona Teodora Sokolovića.
 
Prisustvovao je veliki broj parohijana, da bi posle službe bili na slavskom ručku u društvenoj sali. Imali smo čast da je starešina hrama otac Darko Spasojević pozvao sve prisutne da dođu na godišnjicu emitovanja emisije Radio Avale i Srpske razglednice iz Amerike koju priprema naš reporter, a koja se emituje od 2010. godine na Satelitskom programu RTS-a.
 
Otac Dobrivoj ističe značaj rada Kola srpskih sestara.
 
„Slava Kola srpskih sestara je veliki praznik zato što je Kolo jedna od najvažnijih organizacija, koja je učestvovala u osnivanju svake naše parohije u Americi iKanadi, tako da je prirodno da na ovaj dan i ovim povodom u hram dođe veliki broj ljudi", protojerej Dobrivoje Milunović, sveštenik u Sabornom hramu u Čikagu.
 
Otac Darko naglašava značaj rada Kola srpskih sestara koje su uvek tu kada je potrebna pomoć.
 
„Da, veoma smo zadovoljni, naše Kolo je pretprošle godine proslavilo stogodišnjicu postojanja. Već su 100 godina u Čikagu i pri našem Sabornom hramu pomažu našu zajednicu, onima kojima je potrebna pomoć. Učestvovale su puno puta u akcijama prikupljanja i slanja pomoći deci, siročadima", protojerej Darko Spasojević, starešina Sabornog hrama u Čikagu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak