Uska polica za kuhinju

Novosti 03.10.2017 16:36
Uska polica za kuhinju


Praktično za domaćice i lako za pravljenje: Ovakve uske police, koje se protežu celom dužinom kuhinjskih elemenata, mogu da se kupe kao sastavni deo ormana. Međutim, može i da se napravi, čak i u postojećoj kuhinjiUVEK je teško pronaći mesto za mnoštvo začina, teglica, raznih kesica, vrsta ulja i sirćeta koji su neophodni za kuhinju, a klizajuća polica je odlično rešenje za ovaj problem.

Ovakve uske police, koje se protežu celom dužinom kuhinjskih elemenata, mogu da se kupe kao sastavni deo ormana. Međutim, može i da se napravi, čak i u postojećoj kuhinji. Ovakva polica može da se doda i u visini samo donjeg dela elemenata, odnosno na prostoru koji je raspoloživ.

Da bi se dobila ovakva uska polica, dovoljno je napraviti ram u kojem će se postaviti police na željenom razmaku. Police mogu sa jedne strane da budu zatvorene pločom, ali je praktičnije kada je otvorena sa obe strane. Da teglice i začini ne bi ispadali potrebno je policama dodati lajsne ili metalnu mrežu koje će ih držati na mestu.

Na samo dno treba prišrafiti točkiće kojim će se polica izvlačiti. Polica može da se ugradi i u sam orman i tada treba na dno dodati šinu (kao za fioke) kojom će se izvlačiti i vraćati.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak