Dečja nedelja u Galeriji Matice srpske

RTV 03.10.2017 14:20
Dečja nedelja u Galeriji Matice srpske


U Galeriji Matice srpske će od 3. do 8. oktobra godine biti obeležena manifestacija Dečja nedelja. Svi mališani, njihovi roditelji, bake i deke, imaće priliku da besplatno posete Galeriju Matice srpske i da uz pomoć knjižice dečjeg vodiča Potraga za blagom obiđu stalnu postavku srpske umetnosti XVIII i XIX veka.Ovaj vodič je namenjen deci predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta, i kroz zanimljive tekstove i objašnjenja pojmova, didaktičke igre upoznaje mališane sa Galerijom kao muzejskom ustanovom, sa osnovnim muzeološkim pojmovima (muzej, kustos, konzervator, slikar, vajar...), različitim umetničkim delima (slike, skulpture, grafike, crteži), slikarskim tehnikama i estetskim pojmovima.

Uz pomoć dečjeg vodiča Potraga za blagom, u umetnosti će uživati ne samo deca već i cela porodica. Takođe, vodič za decu je dostupan i na engleskom i francuskom jeziku.

U subotu, 7. oktobra od 11.00 do 12.30 sati u Galeriji će biti održana kreativna radionica za decu Umetnički vremeplov kroz Galeriju. Na radionici će mališani "vremenskom mašinom" otputovati u prošlost i otkriti zanimljive priče koje istorija krije. Posmatrajući umetnička dela i uz pomoć mašte, upoznaće se sa našim vladarima, piscima, slikarima i slikarkama, kao i sportistima. Kroz igru će saznati zbog čega su ove ličnosti bile značajne i po čemu su ostale upamćene do danas. Razgovaraće o tome koje osobine krase ove naše heroje i heroine, ali i kako sami možemo postati kao oni. U kreativnom delu radionice deca će naslikati svoj herojski podvig.

Tokom godine ulaz u Galeriju Matice srpske je za svu decu do 7 godina besplatan, a za decu i mlade od 7 do 18 godina ulaznica je 50 dinara.

Radno vreme Galerije: utorak – četvrtak: 10.00 – 20.00 sati, petak: 10.00 – 22.00 sata, subota i nedelja: 10.00 – 18.00 sati.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak