Скуп српских привредника у Швајцарској

РТС 02.10.2017 22:34
Скуп српских привредника у Швајцарској


Удружења српских привредника у Швајцарској окупила су се 29. септембра. Програм је химном Републике Србије, отворила Данијела Бјелица, сопран циришке опере. Водитељка програма Виолета Алексић, новинар и књижевник упознала је госте са историјатом Удружења.Пре безмало 30 година окупила се група српских привредника са намером и визијом да се кроз Удружење српских привредника у Швајцарској окупи што више истомишљеника и на тај начин помогну тамо где је потребно.

Удружење данас броји 80 чланова. Иза привредника овде окупљених, много је рада и труда - неколико пута је организован и одржан сајам привреде, који је, временом, прерастао у велики пројекат који за циљ има умрежавање и повезивање швајцарских и српских привредника као и привредника из читавог света.

Другу годину заредом, организатор Свесрпског самита пословне и академске дијаспоре је управо Удружење српских привредника у Швајцарској.

Смисао овог окупљања је још једна од идеја удружења - боље упознавање кроз дружење и успостављање контаката са будућим и старим члановима. Својим присуством овај скуп је увеличао генерални конзул Републике Србије у Цириху, господин Зоран Јеремић, који је истакао да је од непроцењиве вредности и важности да удружење оваквог формата успостави што бољу сарадњу и више контаката не само са сународницима и матицом већ и са суграђанима земље домаћина.

Одличним саветима и честиткама на досадашњем раду као и похвали и подршци Удружењу да настави и даље са успесима, Зоран Јеремић је пожелео угодно вече и додао да Амбасада Републике Србије као и Конзулат Републике Србије стоје на располагању свом народу за сва питања и помоћ.

Српска православна црква у Швајцарској је велики ослонац и узданица наше заједнице у овој земљи и труди се да своје парохијане подржи, помогне и окупи, што је за све нас велика радост. Српска православна општина послала је поздраве удружењу, пошто свештеници због литургијских обавеза те вечери нису били у могућности да присуствују.

Стојан Стевановић, председник Удружења такође се обратио гостима обавестивши их о раду и плановима Удружења, позвао нове чланове да се придруже и захвалио свима на посети.

Члан Управног одбора Горан Јанковић представио је Удружење гостима: Управни одбор, заступљене бранше у удружењу, као и начин рада и планове.

Да се удружење не бави само бројкама и терминима показала је и тачка програма коју је представио Горан Јанковић, који је у Швајцарску дошао 70- тих година. Активно се бави плесом и учествовао је на многим такмичењима. Овом приликом сви љубитељи плеса заиграли су заједно са Гораном.

Официјални део програма завршен је песмомОво је Србија коју је извела Данијела Бјелица.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak