Kako vratiti datoteke izgubljene prilikom copy/paste

Radio 021 01.10.2017 21:27
Kako vratiti datoteke izgubljene prilikom copy/paste


Premeštanje pojedinačnih datoteka ili čitavih foldera može da zakaže iz brojnih razloga. Evo kako možete da pokušate da vratite datoteke koje ste izgubili nespretnim prenosom preko cut/paste funkcija.Jedan od primera je premeštanje 75GB datoteka iz foldera A u folder B. Prenos je propao i u folderu B nalazi se samo 25GB, dok folder A više ne sadrži ništa. Pogled na kapacitet hard diska prikazaće da je ostao isti, a ne manji za 50GB - što znači da su datoteke i dalje tu negde. 
 
Za početak ne treba paničiti jer postoji verovatnoća da izvršite pretragu i pregled datoteka pomoću njihovih imena. 
 
Još jedna opcija je i otvaranje Start menija i pokretanje Run funkcije. Sve što treba da uradite jeste da u novootvoreni Run prozor ukucate %temp% i pritisnete Enter na tastaturi, čime ćete otvoriti privremeno smeštene datoteke. Postoji verovatnoća da su neki folderi sakriveni i da ih treba prikazati odlaskom na Tools > Folder Options > View, gde ćete označiti Show hidden files u okviru Explorera. 
 
Ako ni to nije upalilo, treba pokušati s nekim od alata koje preporučuje Tech Advisor: Active@ UNDELETE 12, Recuva, ili FreeUndelete.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak