Algarve - najlepše mesto za uživanje u Portugalu

B92 30.09.2017 20:05
Algarve - najlepše mesto za uživanje u Portugalu


U poslednjih nekoliko godina, zemlja sa najzapadnijom tačkom u Evropi doživela je planetarni uspeh. Ide joj u prilog sve – prostrane plaže, magična plava boja okeana, savršena klima, raznolika priroda, gastronomija za koju se prognozira da će nadmašiti Francusku. Takođe i nacionalni plan na kojem se radilo decenijama.Iako Lisabon i Porto važe za neke od najposećenijih gradova u Evropi, mnogi smatraju Algarve najlepšim mestom za uživanje u Portugalu. Reč je o najjužnijoj regiji ove zemlje, čiji je najveći grad Faro.

Ime oblasti potiče od arapske reči “al garb”, što znači "zapad". Algarve odlikuju sjajna nova mjesta duž obale, restorani sa Mišlenovim zvezdicama i sjajna “morska” priroda koja po lepoti može da stane rame uz rame sa Sen Tropeom i Majorkom.

Algarve - najlepše mesto za uživanje u Portugalu

Glavni aduti su veličanstvene plaže kojih ima oko 150. Mnoge se graniče sa stenama, pećinama i stvaraju veličanstvene prizore.

Plaža Da Amoreira odlična je za surfere zbog visokih talasa, a plaže u Lagoji su najpopularnije među turistima. Uživaćete u čarima koje je priroda ostavila zemlji, jer u ovom potezu nema turističkih morskih atrakcija.

Algarve - najlepše mesto za uživanje u Portugalu

Tu su stene, kamenje, pesak i beskrajne plave površine. Atlantska obala nije jedino mesto na kojem možete da uživate – tu je i park prirode Ria Formosa koji sa svojim lagunama, ostrvima, močvarama i životinjama predstavlja odličnu atrakciju za ljubitelje avanture, pešačenja i otkrivanja divljih životinja.

Kada budete uživali u jelima, počećete tako što ćete umakati domaći hleb sa hrskavom korom u maslinovo ulje. Zatim ćete preći na specijalitete sa morskim plodovima – školjke sa belim lukom, svežu ribu i hobotnice na žaru. Ako uspete, rezervišite mesto u jednom od dva restorana "Casa do Polvo Tasquinha" i "Polvo & Companhia", koji se nalaze u “glavnom gradu hobotnice” – Santa Luziji.

Sa tri hiljade sunčanih sati svake godine i hladnom okeanskom vodom, ne čudi što su Portimao, Lagos, Tavira, Oljao kao i već spomenuti Faro veoma popularni.

Dodajte tome i koju čašu vina, jer u Portugalu raste 300 od 350 sorti grožđa, a vrsta Negra Mole uspeva na jugu, dajući pitka vina nežnog ukusa.

Ako ste hedonista, ljubitelj dugog ispijanja vina na terasama koje gledaju na okean, ukusne hrane i neotkrvene prirode, onda se na sledećem odmoru zaputite na jug Portugalije.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak