"Noć istraživača" u 11 gradova u Srbiji

N1info 29.09.2017 11:36
"Noć istraživača" u 11 gradova u Srbiji


Manifestacija "Noć istraživača" biće održana danas u 11 gradova u Srbiji u cilju predstavljanja istraživača u interaktivnim programima koji su prilagođeni svim uzrastima i kroz popularnu nauku i zabavu.Tradicionalno, poslednjeg petka u septembru, od 17 do 22 sata domaćini manifestacije, koja je besplatna za posetioce, biće Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Pirot, Požarevac, Petnica, Inđija, Zrenjanin, Šabac i Subotica, pod sloganom "Znanje na ogled".

Glavna tema beogradske "Noći istraživača" biće savremene migracije, a gravna mesta interaktivnog sastajanja u glavnom gradu Srbije biće Francuski institut, Gete institut, Galerija nauke i tehnike SANU, Muzej Vuka i Dositeja, Naučni klub Beograd, Kalemegdan, i prvi put tržni centar Big Fashion.

U Beogradu će posetioci manifestacije, između ostalog, moći da saznaju sve o "kulturološkim neuronaukama", magičnoj fizici, gravitacionim talasima, muzici i igrama koje su Srbi doneli sa sobom kada su naselili Balkan, čarima šumarstva, ali i narodne medicine, šta su superprovodnik i Majsnerov efekat, saopštili su organizatori.

Koordinator REFocuS projekta u "Noći istraživača" u Srbiji je Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković" sa partnerima, a ta manifestacija je finansirana iz programa EU "HORIZON 2020".

"Noć istraživača" biće održana osmi put u Srbiji, a 12. u Evropi.

Evropska Noć istraživača biće održana, takođe danas, u više od 260 gradova, a ova manifestacije ima za cilj da pre svega mladima i približi posao istraživača.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak