Stan u kome živite vas čini depresivnim? Vreme je da to promenite

Super žena 28.09.2017 22:44
Stan u kome živite vas čini depresivnim? Vreme je da to promenite


Nered, sitnice kojih je davno trebalo da se rešite, sve to ume da "guši" energiju vašeg doma i čini da ste nervozniji dok u njemu boravite.Znate kako kažu "haos u kući, haos u glavi". Da se ne biste tako osećali, pripremite se za čišćenje i vredno zavrnite rukave. Ovo su smernice kako to najbolje da uradite.

Deca menjaju sve iz korena

Dolaskom bebe često kuća postane skladište stvari, igračaka i ostalih stvari koje su potrebne tokom dečijeg odrastanja.

Psiholog Suzan Barel kaže da stalno spremanje za decom roditelje posebno iscrpljuje. Najuspešnije ćete izaći na kraj s ovim problemom ako decu naučite da spremaju za sobom i da igračke drže u dečijoj sobi. Sve što prerastu ili ne koriste ne čuvajte - poklonite.

Pokloni

Pokloni koji vam se ne uklapaju u vaš lični ambijent ne treba da stoje bilo gde u vašem domu.

To ne znači da staru bakinu vazu treba da bacite, ali sve takve stvari lepo složite u kutije i čuvajte na nekom mestu - u špajizu, garaži, vikendici.

Osvežite zidove

Crvena i narandžasta boja zidova imaju stimulativno dejstvo, zelena i plava opuštaju, a bež ili sive nijanse su neutralne. Izaberite nijansu koja bi vas učinila srećnim.

Stan u kome živite vas čini depresivnim? Vreme je da to promenite

Minimalizam je spas

Reorganizujte svoj stan u minimalističkom stilu. Vrlo lako ćete ga održavati u redu, a stvorićete prijatnu i umirujuću atmosferu koja neće izazivati stres. Neka vaš izbor budu zemljani tonovi, koji takođe imaju opuštajuće dejstvo.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak