Salvador Sobral u teškom stanju: Pobednik 'Evrosonga' se bori za život, njegov oproštajni koncert rasplakao sve

SveVesti 28.09.2017 12:04
Salvador Sobral u teškom stanju: Pobednik 'Evrosonga' se bori za život, njegov oproštajni koncert rasplakao sve


Salvador Sobral koji je, kao predstavnik Portugalije pobedio na "Evrosongu", hitno je prebačen u bolnicu gde čeka transplantaciju srca.




Ovogodišnji pobednik Evrovizije, portugalski muzičar Salvador Sobral primljen je u bolnicu u Santa Kruzu na intenzivnu negu gde je smešten zbog bolesti srca.

Portugalac koji je osvojio simpatije Evrope emotivnom baladom, mora na transplantaciju srca, a portugalski mediji pišu kako mu je život u opasnosti i da pevač ima sve manje vremena dok čeka novo srce.

Sobral već godinama ima probleme sa srcem, i neophodna je transplantacija. Na žalost, njegovo stanje se pogoršalo u prethodnih nekoliko nedelja, i on je otkazao sve koncerte i trenutno je u bolnici. Njegovo stanje je veoma teško, i nesrećni pevač bukvalno vodi trku sa vremenom, jer veliko je pitanje je kada će biti pronađeno srce za presađivanje.

Najbolji kardiolozi brinu o zdravlju 27-godišnjeg pevača, a prema navodima jednog portugalskog lista, čak i ako se nađe kompatibilno srce za Salvadora, pitanje je hoće li njegov organizam biti dovoljno jak da ga primi, prenosi jutarnji.hr.

Zadnji nastup šarmantni Portugalac imao je u Estorilu 8. septembra pre nego što je hospitalizovan. Pratilo ga je 3000 ljudi, a mladi pevač na kraju je vrlo emotivno interpretirao pobedničku pesmu Evrovizije. Na sceni mu se pridružila i njegova sestra Luisa  koju je zagrlio. U jednom trenutku Sobrala su savladale emocije i rasplakao se, a njegove suze su obišle svet.




Podsetimo, predstavnik Portugala i pobednik 62. Evrosonga, Salvador Sobral, sve do finala čuvao je svoj zdravstveni problem daleko od javnosti. On je pobedu odneo pesmom "Amar Pelos Dois" i emotivnim izvođenjem iste, a za sve vreme koliko je trajao Evrosong nije govorio o zdravstvenim problemima.

Iako nije govorio o zdravstvenim problemima još tokom Evrovizije u maju, Salvador nije mogao da prisustvuje probama. Njegova sestra Luiza, koja je i napisala “Amar Pelos Dois”, došla je umesto njega na tehničku probu.

Kasnije se saznalo da je na prve dve probe Evrosonga u Kijevu umesto Salvadora pevala njegova sestra jer Salvador upravo zbog srčanih problema nije mogao da napustiti zemlju na duži period.

- Njegov lekarski tim je u Portugalu i on ne može odsustvovati iz zemlje toliko dugo. Članovi komisije "Evrosonga" složili su se sa tim da ja umesto njega odradim prve dve probe - izjavila je Luisa posle takmičenja.

Salvador Sobral doneo je prvu pobedu Portugalu u takmičenju za najbolju pesmu Evrope i to sa numerom “Amar Pelos Dois” (Ljubav za dvoje).

Evropu je osvojio skromni momak sa divnom baladom i praktično nepostojećim scenskim nastupom. On je "samo" izašao i prosuo svoje srce pred nas.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak