Na sopstveni rizik: Bobi zbog Dude rizikovao milione

Alo 22.09.2017 23:21
Na sopstveni rizik: Bobi zbog Dude rizikovao milione


Oproštaj Dude Ivkovića od trenerskog posla u Atini u sredu uveče bio je spektakularan, ali ni tu nije moglo bez uplitanja NBA klubova, koji, po starom dobrom običaju, ne tolerišu svojim igračima da nastupaju za bilo koga osim za njih.Poznato je da je na Evrobasketu, upravo zbog rizika od povrede i iscrpljivanja zbog potencijalno duge sezone, nekoliko NBA klubova zabranilo svojim članovima da igraju šampionat, ili im je preporučilo da to ne čine, kako vam „prijatnije“ zvuči.

Šta se zapravo desilo ovog puta? NBA klubovi imaju propis da tokom leta igrači igraju revijalne utakmice na svoju odgovornost, a ako bi im se nešto dogodilo, poput ozbiljnije povrede, mogli bi da ostanu bez ugovora!?

Na meču u „Dvorani mira“ u Atini pojavila su se četvorica NBA igrača - Bogdan Bogdanović (Sakramento), Boban Marjanović (Detroit), Dario Šarić (Filadelfija) i Furkan Korkmaz (Filadelfija). Bogdan je presedeo na klupi i njegov trogodišnji ugovor vredan 27 miliona dolara nije bio ugrožen, praktično, ali jeste Marjanovićev (dve godine na 14 miliona) i Šarićev (godinu dana, 2,4 miliona). Oni su nastupali na meču, bogu hvala, nije bilo ničega, a i zašto bi kad se radilo o revijalnoj utakmici.

Zanimljivo je da je samo nekoliko sati pre meča kancelarija NBA lige klubovima košarkaša rekla da mogu da raskinu jednostrano ugovor ako se neko povredi na Dudinom oproštaju.

Ako je i od Amera, mnogo je...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak