Dekorišite dom kao Francuskinje

Novosti 20.09.2017 21:02
Dekorišite dom kao Francuskinje


Drugo ime za Francuskinje je stil koji je vidljiv u njihovom oblačenju, ali i domu



Drugo ime za Francuskinje je stil koji je vidljiv u njihovom oblačenju, ali i domu. Pa, ako želite da dekorišete stan kao Sofi Marso i njene sunarodnice, evo šta bi trebalo da imate na umu.

Kao što i stajling Francuskinje deluje šik, ali bez napora, tako i njihov dom odaje utisak da nije uloženo mnogo truda. Neka vas to ne zavara jer je reč o vrlo promišljenom uređenju. Njihov dom retko je pretrpan sitnicama, za svaki predmet postoji razlog zašto je tu. Uvek postoji element nedovršenosti, poput portreta koji ne visi na zidu nego stoji na podu, oslonjen na zid ili prekrivača nemarno bačenog preko kreveta.

Francuskinje vole starinu, pa će obilaziti antikvarnice u potrazi za neobičnim predmetima ili će zadržavati stvari iz predratnih stanova, bilo da je u pitanju peć, kamin, stolica, luster, reljef na zidu. Vole jednostavne stvari koje ne moraju biti skupe, ali znaju i da nekad treba uložiti kako bi se postigao efekat. Pa tako, neće žaliti novca za mermernu ploču u kuhinji čime se dobija izgled elegancije.


Svakodnevne sitnice pretvaraju u umetnost, izlažući pogledu gostiju svoje omiljene cipele na merdevinama. Pametno biraju upečatljive detalje i vole da u stanu imaju nešto dramatično, poput svilenih zavesa koje padaju do poda ili prevelikog ogledala. "Padaju" i na bež tonove koje kombinuju sa toplim drvetom.

Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak