Stiže "rekston G4"

Novosti 20.09.2017 20:20
Stiže "rekston G4"


Korejski "Rekston" spremio adut za evropsko tržište sa kojim će da se predstavi u FrankfurtuNA Međunarodnom automobilskom sajmu u Frankfurtu južnokorejski "Šangjong" predstaviće novi, veliki SUV "rekston G4".

Novi predvodnik južnokorejskog SUV-specijaliste donosi još više snage, bezbednosti, prostora i stila.

Suv iz D-segmenta dolazi sa klasičnim 4x4 pogonom i šasijom, ne napuštajući pri tome tradiciju da ime "rekston" donosi sjajne terenske sposobnosti.

I pored toga što budući predvodnik sa amblemom "dva zmaja" nosi dobro poznato ime, on nije evolucija prethodnog modela nego kompletno nova izvedba, postavljena na šasiji poslednje generacije, izrađenoj iz visokotehnološkog gigačelika.

Novi "rekston G4" je autentični SUV, a pozicioniran je u visokom D-segmentu. Pokretan je 2.2-litarskim turbodizel agregatom maksimalne snage 181 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 420 Nm, povezan je sa 6-stepenim ručnim ili 7-stepenim automatskim menjačem "Mercedes-Benca". Dimenzije su blago povećane u odnosu na prethodnika: dužina sada iznosi 4.850 mm, širina 1.960 mm, visina 1.825 mm uz međuosno rastojanje od 2.865 mm. Nasledivši sve vrednosti uglednog SUV brenda Rexton, četvrta generacija (sa kodnim imenom Y400) autentičnog terenca još je veća, snažnija, bezbednija i sa više stila, a u duhu novog vremena i još više povezana, pomoću sistema Apple CarPlay & Android Auto.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak