Saša Milavić Dejvis dobitnica nagrade 'Ljubomir Muci Draškić'

Politika 20.09.2017 19:46
Saša Milavić Dejvis dobitnica nagrade 'Ljubomir Muci Draškić'


Nagrada za režiju „Ljubomir Muci Draškić”, koju dodeljuju Atelje 212 i Skupština grada Beograda, pripala je rediteljki Saši Milavić Dejvis za predstave „Konstelacije” Nika Pejna i „Moja ti” Olge Dimitrijević, saopšteno je danas u tom teatru.Jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu Svetlana Bojković, Nebojša Cile Ilić i Bojan Žirović, uz obrazloženje da je Dejvis u dvema predstavama svojom režijom ostvarila izuzetne domete.

„Njen rediteljski instinkt, prefinjenost, istančan ukus, duhovitost i preciznost u rediteljskom postupku rezultirali su na kraju u predstave koje otvaraju u gledaocu istovremeno i misao i emociju, kao i niz slojeva i asocijacija”, rekao je Ilić.

Rad Saše Milavić Dejvis sa glumcima, kako je ocenio žiri, „oplemenjujuće je iskustvo, a njene režije su veliko osveženje u našem teatarskom prostoru”.

Dejvis je rekla Tanjugu da je za Mucija znala kao za legendu i da joj se „on približio kao čovek” radeći sa Svetlanom Cecom Bojković na predstavi „Moja ti”, koja će sutra biti premijerno izvedena pred beogradskom publikom.

„Sada mi je kao mentor. Počastvovana sam što ga sada imam kao mentora, gurua, ako se izgubim da se vratim i mislim kako bi on to uradio”, istakla je Dejvis koja je rođena i živi u Engleskoj, posebno skrenuvši pažnju da je Muci Draškić mnogo radio sa glumcima.

„Glumci svom reditelju” – nagrada za režiju „Ljubomir Muci Draškić” ustanovljena je 2005. godine odlukom Ateljea 212 i Skupštine grada Beograda i bijenalno se dodeljuje za predstave nastale na beogradskim scenama u znak sećanja na velikog reditelja i dugogodišnjeg upravnika Ateljea 212.

Nagrada će laureatkinji biti uručena sutra posle premijere predstave „Moja ti”.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak