Obrt! Svedok obara izjavu Marjanovića

Mondo 20.09.2017 18:21
Obrt! Svedok obara izjavu Marjanovića


Dobar prijatelj porodice Marjanović jedini je svedok koji je osumnjičenog za ubistvo Jelene Marjanović video na lokaciji koja se nalazi na potpuno suprotnoj strani od one koju je naveo policiji, navode beogradski mediji.Ovu tezu potvrdio je i forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu.

"Tačno je da postoji čovek koji je video Zorana i njegovu ćerku Janu na rampi kod smetlišta u periodu izmeu 14.30 i 15.15. To znaci da je osumnjičeni sa ćerkom bio bukvalno za 180 stepeni suprotno od onoga što je rekao do sada “, kaže za “Alo!” forenzicar Šipka.

List saznaje i da su istragom obuhvaćene i dve estradne pevačice koje se dovode u vezu sa Jeleninim ubistvom.

"One nisu osumnjičene, već je sa njima obavljen informativni razgovor. Istraga se i dalje vodi i sklapaju se kockice u vezi sa zločinom koji se dogodio pre 17 meseci u Borči. Jedna se čudno ponašala, što je bacilo sumnju na njih. Obe su poznate i nastupaju i po inostranstvu, ali su u vreme zločina bile u Srbiji “, kaže izvor lista “Alo.”

Kada je Jelenino telo pronađeno, a pronađeno je na nasipu tačno između smetlišta i rampe (na jednom kraju nasipa je rampa, na drugom smetlište), Marjanovic je dao izjavu da su on i Jana došli iz pravca rampe na nasip kako bi tražili Jelenu, koja je nestala tokom trčanja. Međutim, kako Šipka kaže, svedok ih je video sa suprotne strane smetlišta, tako da se izjava Zorana Marjanovića i svedoka nikako ne podudara.

Prema njegovim rečima, ubica nije mogao sam da ubije Jelenu i njemu je najmanje još jedna osoba pomagala u zločinu.

Inače, sagovornik lista blizak istrazi navodi da se još utvrđuje ko je pomagao ubici i da li joj je više osoba pomoću različitih predmeta smrskalo glavu, jer je na lobanji imala devet jezivih rupa, različitih veličina i oblika.

Tokom pretresa kuće Zorana Marjanovića, neposredno nakon ubistva njegove supruge Jelene, policija je, između ostalog, zaplenila i njegove farmerke. Jedan od tragova koji je probudio sumnju bilo je blato na farmerkama koje je on nosio. Detaljnom analizom farmerki i blata koje je pronađeno na telu ubijene pevačice ustanovljeno je da je isto, odnosno da se uzorci poklapaju.


Kako je istraga utvrdila, na telu pevačice, odnosno na njenoj garderobi, na više mesta je pronađen Zoranov DNK.

"Istraga još nije završena. Pretpostavljamo da osumnjičeni posle ubistva nije mogao sam da ukloni tragove i baci leš. Utvrđuje se da li je ubica mogao sam da usmrti Jelenu i ko mu je pomagao posle zločina. Predloženo je devet svedoka”, kaže sagovornik.

Najnovija saznanja iz istrage pokazuju da Jelena nije ubijena na nasipu, već da je telo dovezeno posle ubistva i bačeno u kanal.

List “Kurir” u današnjem izdanju iznosi preciznije podatke o mogućem mestu ubistva pevačice i navodi da je moguće da je ona ubijena u studiju koji se nalazi u sklopu kuće porodice Marjanović.

Na to, navodi sagovornik lista, naročito upućuje krpa koja je viđena na prozoru toaleta pored studija.

Jelena Marjanović nađena je mrtva 3. aprila prošle godine. Ona je ubijena verovatno na nekom drugom mestu, a ne na nasipu. Njeno telo umotano je u tepih ili ćebe i bačeno u kanal.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak