Premijerka ćuti o procentima; Ružić: Biće i do 20%

B92 20.09.2017 13:40
Premijerka ćuti o procentima; Ružić: Biće i do 20%


Korekcija koeficijenata za rad inspektora na terenu omogućila bi povećanje plata i do 20 odsto, jer inspekcije su bitne za reforme i borbu protiv sive ekonomijeO tome sam razgovarao sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem i u Vladi Srbije, gde se planira budžet, postoji razumevanje za položaj inspektora, odnosno ozbiljno se razmatra ova korekcija i mogu da potvrdim da je ona gotovo izvesna", izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić za Večernje novosti.

Ministar je naglasio da je ono na čemu se insistira - razgovor sa svima koji mogu da pomognu da se bolje sagledaju i sprovedu reforme inspekcijskih službi. 

"Položaj zaposlenih u ovim službama nije na zadovoljavajućem nivou. Javnost mora da zna u kojim uslovima oni rade, kako im je na terenu po raznim vremenskim uslovima i sa građanima koji često nisu dobronamerni prema njima. Čuo sam i da se dešavalo da budu i pretučeni, da puste pse na njih i slično", ukazao je Ružić. 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je ovih dana da se još pregovara o iznosu povećanja za zaposlene u javnom sektoru, ne želeći da licitira sa mogućim procentima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak