Vučić: Srbija da ne bude na spisku zemalja koje je Tramp slao u pakao

Beta 20.09.2017 10:22
Vučić: Srbija da ne bude na spisku zemalja koje je Tramp slao u pakao


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da je situacija u svetu veoma komplikovana i da Srbija mora da učini sve da "nikada ne bude na spisku zemalja koje je danas u pakao slao američki predsednik" Donald Tramp.Vučić je posle Trampovog govora u Ujedinjenim nacijama rekao da je za Srbiju bolje da bude "izvan svakog radara", kako bi sačuvala "svoju i budućnost svoje dece", objavila je televizija Pink.

"Naše je da uradimo sve da nikada ne budemo na spisku zemlja koje je danas u pakao slao američki predsednik, da vodimo pamentnu politiku i sačuvamo svoju zemlju i narod", naveo je Vučić.

Tramp je u UN izjavio da su "otpadnički režimi" pretnja svetu i kao takve je označio Severnu Koreju i Iran, rekavši da će SAD "potpuno uništiti Severnu Koreju ako budu primorane da brane sebe i svoje saveznike", a osudio je i vladu zaraćene Sirije i dodao da neki delovi sveta zahvaćeni nasiljem "idu u pakao".

Predsednik Srbije je kazao da je danas čuo i "nekoliko dobrih i nekoliko iznenadjujućih poruka" i dodao da će Trampov 45-minutni govor srpsko rukovodstvo detaljno analizirati.

"Danima i nedeljama ćemo raditi na analizi tog govora. Tih 45 minuta (govora Trampa) analiziraćemo 45 dana da bismo izvukli pouke i procenili šta je to što je najbolje za našu zemlju u narednom periodu", naveo je Vučić.

Izneo je da je "pažljivo slušao" govor Trampa i da o tome "porazgovarao i sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom" i dodao da je primetio "veliku podeljenost u sali UN" povodom govora američkog predsednika.

Vučić je rekao da mu izglda da postoje odredjene paralele sa stanjem pred Prvi svetski rat i s nekim drugim istorijskim prilikama.

"Mislim da je svet danas u veoma opasnoj situaciji. Mnogo se teških reči danas moglo čuti. Ostaje da se vidi šta će na to reći predstavnici Irana, Venecuele, Severne Koreje, ali i Kine i drugih zemalja", rekao je Vučić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak