Protest sindikata javnih službi 28. septembra

RTV 19.09.2017 18:52
Protest sindikata javnih službi 28. septembra


Nekoliko sindikata javnih službi najavilo je da će u četvrtak, 28. septembra protestovati ispred Vlade Srbije zbog očekivanog usvajanja Zakona o platama u javnom sektoru.Više sindikata zaposlenih u javnim delatnostima, najviše u prosveti, najavilo je da će u četvrtak, 28. septembra protestovati ispred Vlade Srbije zbog očekivanog usvajanja izmena Zаkonа o plаtаmа u jаvnom sektoru, saopšteno je nakon koordinacionog sastanka sindikata javnih službi.

Odluka o protestu doneta je na današnjem koordinacionom sastanku sindikata javnih službi, kome su prisustvovali Sindikat radnika u prosveti Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat visokog obrazovanja Srbije, Konferencija slobodnih sindikata Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost.

Pored protesta predviđen je i štrajk o kojem će svaka sindikalna jedinica pojedinačno odlučivati, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Najavljeno je i da će se Sindikat medicinskih sestara "i svi oni koji budu hteli" naknadno pridružiti.

Na sastanku je usaglašen proglas koji će zajedno sa "akcionim planom" učesnici potpisati u чetvrtak, 21. septembra, kao i akcioni plan u vezi organizacije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak