6 ideja kako da iskoristite prostor u garsonjeri

Bravacasa 14.09.2017 21:33
6 ideja kako da iskoristite prostor u garsonjeri


Ako mislite da vas to što živite u garsonjeri sputava da u stan unesete sve što biste želeli, grešite.Ako mislite da vas to što živite u garsonjeri sputava da u stan unesete sve što biste želeli, grešite. Donosimo vam nekoliko zanimljivih rešenja kako da u malom životnom prostoru smestite ako ne sve, onda bar većinu stvari koja vam je potrebna.

Kupite/napravite nisku komodu koja je L oblika i koja prati liniju vaše sofe. Donji deo je idealan za knjige ili časopise, dok gornja površina može poslužiti kao mesto za stonu lampu, cveće, fotografije…

Kupatila su u malim stanovima, po pravilu, mala i neuslovna. Na zid iznat veš mašine, na primer, okačite pletene korpe. Ne samo da će biti dekorativne, već ćete dobiti prostor za odlaganje peškira, kozmetike…

Ukoliko nemate dovoljno prostora za ormar, postavite šipke iznad uzglavlja kreveta i napravite mesto za odeću. Preporuka je da zidove sobe okrečite u belo, kako bi boje i teksture odeće došle do izražaja.

Jedno od origninalnih dizajnerskih rešenja, kada je reč o uređenju malog prostora, jeste da se krevet postavi na podlogu čiji donji deo može poslužiti kao plakar/police za knjige/ prostor za sitnice… U okviru ove podloge možete napraviti i deo za odlaganje posteljine.

Često se susrećemo sa potrebom da pojedine prostore izdvojimo, vizualno odvojimo, od ostatka stana. Ne morate se ograničiti na zavese i paravane. Postavite drvenu pregradu (može biti različitih veličina), a ukoliko želite da bude trajna dobro je pričvrstite za pod i plafon.

Obuća nereteko zauzima mnogo prostora, a problem možete rešiti cipelarnikom poput ovoga na slici u koji može stati do 30 pari cipela.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak