Folksvagen brzo premio: Kreće 'e-bus'

Novosti 14.09.2017 16:30
Folksvagen brzo premio: Kreće 'e-bus'


Čelnici kompanije "Folksvagen" odlučili su da odobre serijsku proizvodnju električnog kombijaČELNICI kompanije "Folksvagen" odlučili su da odobre serijsku proizvodnju električnog kombija, naslednika čuvenog "folksvagen busa", na osnovu koncepta I.D. BUZZ, predstavljenog u januaru ove godine u Detroitu.

Saopšteno je i da će se ovo potpuno električno kombi vozilo pojaviti u prodajnim salonima širom sveta početkom 2022. godine.

Ovo vozilo, naslednik onog "folksvagen mikrobusa" koji se neraskidivo dovodi u vezu sa šezdesetim i sedamdesetim godina, kao i sa hipi pokretom, trebalo bi da, prema očekivanjima čelnika kompanije, nemačkog giganta pozicionira kao lidera nove generacije vozila koja će za nekoliko godina zameniti sve omraženije automobile s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

- Posle prezentacije našeg koncepta u Detroitu i Ženevi bili smo zasutio molbama da napravimo ovaj automobil - kaže generalni direktor "Folksvagena" dr Herbert Dis.

Nemački gigant je uveren da će ovo vozilo biti hit, posebno na tržištima Evrope, Kine i SAD.

Od tehničkih specifikacija treba izdvojiti snagu elektromotora koji ima 369 KS i domet sa jednim punjenjem od oko 500 kilometara. Zanimljivo je da koncept može da se dopuni do nivoa od 80 odsto kapaciteta baterije za 30 minuta.

Dužina od 4.943 mm, širina od 1.976 i visina od 1.963 mm garantuju da će sve osobine legendarnog "busa" biti sačuvane i da će on biti, i dalje, velika želja mladih.

* 4.943 mm je dužina

* 1.976 mm je širina

* 1.963 mm je visina

* 369 ks je maksimalna snaga

* 80 odsto baterije puni se za 30 minuta

* 500 km je autonomija


IzvorAnonymous
1. Opet
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak