Ispred svetinje ruglo

Novosti 13.09.2017 13:46
Ispred svetinje ruglo


Plato ispred Hrama Svetog Save potpuno zapušten. Ploče naprsle, iz rupa viri korovDOK jedna od najuređenijih građevina Beograda svetli u punom sjaju, plato ispred Hrama Svetog Save je potpuno zapušten! Ploče kojima je obložen plato su polomljene i rasklimane, na određenim mestima ih ni nema, a između rupa koje su se napravile štrči korov.

Plato ispred Hrama već godinama je jedno od omiljenih mesta Beograđana za kraću šetnju i uživanje na otvorenom. Uživanje im se, međutim, kako kažu oni koje smo tamo zatekli, pretvori u zebnju da ne polome noge, jer su pločnici toliko pohabani da se jedva hoda.

- Volim da dođem na plato i u Karađorđev park, koji se nalazi pored, ali u poslednje vreme izbegavam, jer moram da vodim računa o svakom koraku - kaže Marija D, koja živi u okolini.

- Na svakih nekoliko metara je polomljen pločnik, pa kada čovek stane na njega, izvrne nogu. Zar treba da se naprave krateri da bi neko reagovao?

Ni činjenica da se na ovom mestu najčešće skupljaju stariji sugrađani i roditelji sa malom decom nije dovoljna nadležnima da urede plato. Umesto toga, prebacuju odgovornost sa jedne na drugu instituciju. Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju su nam rekli da održavanje platoa nije u njihovoj nadležnosti iako su ga upravo oni sagradili. Sa druge strane, u Crkvi tvrde da je zemljište u vlasništvu grada.

FONTANA OBNOVLjENA

PRE samo nekoliko meseci, čelnici Opštine Vračar i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" hvalili su se obnovom fontane ispred Hrama. Niko od njih, međutim, nije ni pomenuo zapušteno stanje platoa na kome se nalazi uglancana fontana.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak