Ubistvo Nikole Bojovića: 'Hekler' na veštačenju

Novosti 13.09.2017 11:11
Ubistvo Nikole Bojovića: 'Hekler' na veštačenju


Posle novog hapšenja Ratka Koljenšića čekaju se nalazi istrage iz SrbijeFORENZIČARI iz Danilovgrada, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", pokušaće da utvrde da li je Nikola Bojović, brat Luke Bojovića ubijen iz "heklera" koji je u nedelju uveče pronađen pretresom automobila kojim je upravljao Nikšićanin Ratko Koljenšić (40). On je optužen da je organizator zločina počinjenog u Beogradu krajem aprila 2013. godine i nedavno je ponudio sporazum o priznanju krivice.Ubistvo Nikole Bojovića: 'Hekler' na veštačenju

Naš sagovornik blizak istrazi objašnjava da postoji mogućnost da rezultati ovog veštačenja budu gotovi za dvadesetak dana. Ipak, to zavisi od njihovih kolega iz Srbije.

- Materijalni dokazi koji su prikupljeni nakon ubistva mlađeg Bojovića su u Beogradu, zbog čega je neophodno stupiti u kontakt sa srpskim istražiteljima kako bi dokaze dostavili crnogorskim forenzičarima - objasnio je naš izvor. - Tako bi rezultati veštačenja bili validni.

U međuvremenu, crnogorski stručnjaci proveravaju da li je možda iz oružja koje je pronađeno u "škodi", tačnije iz automata i pištolja "glok", počinjeno neko drugo ubistvo ili pokušaj ubistva na teritoriji Crne Gore.

Pored Koljenšića, nikšićka policija uhapsila je Podgoričane Neša Ajković (26) i Dragana Maraša (34), koji su sa njim bili u automobilu. Oni su, prema policijskim podacima, bezbednosno interesantne osobe.

Prema do sada nepotvrđenoj optužnici, Slobodan Šaranović je organizovao kriminalnu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uveren da je direktni nalogodavac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu. Tada je angažovao Koljenšića i još neke osobe, koje su organizovale i ubile mlađeg Bojovića.

SUPRUGA PRIVEDENA PA PUŠTENA

NADA Koljenšić (36), supruga Ratka Koljenšića, uhapšena je juče posle pretresa porodične kuće. Pronađena su pirotehnička sredstva, a ona je tvrdila da je to njeno. Napisana je krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i puštena je da se brani sa slobode.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak