Vučić: Moramo biti realni po pitanju KiM

RTS 13.09.2017 08:57
Vučić: Moramo biti realni po pitanju KiM


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Haradinaja video samo jednom i da njegov status ratnog zločinca ostaje stav Srbije.Naime, odgovarajući na optužbe Televizije N1 da sarađuje sa Haradinajem, on je rekao da je tog čoveka video samo jednom kada je bio kod Vojislava Šešelja u Hagu i to iz daljine.  

- Kako neko može da kaže da sarađujemo, kada ga mi tužimo za ratni zločin? To je sigurno onda ozbiljna saradnja - ironično je rekao Vučić.

O izdajnicima...

Vučić je na pitanje o dijalogu o KiM rekao da ga mnogi nazivaju izdajnikom, dok on nikoga nije tim imenom nazvao u prethodnih pet godina. On je dodao da postoji ta želja da se stalno neko napada, što nije dobro jer svako ima pravo da kaže šta hoće.

- Prvi sam stao u odbranu Vlade Kostića koji je dao intervju koji je za javnost bio šokantan, to sam uradio, jer sam normalan čovek - rekao je Vučić, dodavši da će svako mišljenje biti deo dijaloga, ali da treba voditi računa da li to onda ostaje ozbiljan dijalog.

On je dodao da će u SANU sigurno biti onih koji će reći da je izdajnik, kao i da će biti onih koji će biti za nezavisnost Kosova. Dodaje, da već sada može da kaže kojih pet akademika će reći da je patriota,a kojih pet da je izdajnik.

Vučić je istakao da moramo biti realni po pitanju Kosova, da izgubimo ono što moramo i ne damo ono što imamo. Na konstataciju novinara da zvuči optimistično kada je u pitanju dijalog i KiM, Vučić je ponovio da nikada nije optimista, ali i dodao da ako smatrate da imate jedan, dva odsto šansi...da onda morate da se borite da nešto učinite.

Da kažemo šta ne želimo

Predsednik Srbije je rako da je sa predstavnicima Srpske oko eventualnog ulaska u kosovsku vladu razgovarao direktor vladine Kancelarije Marko Đurić, za koga je rekao da je "tvrd" i pravi Srbin koji se uvek bori za interese Srbije i srpskog naroda, te da ga je nakon sastanka obavestio da predstavnici liste smatraju da je ulazak u vladu jedino rešenje i način da Srbi prežive, a on je taj stav prihvatio. 

Rekao je da od sprskih predstavnika očekuje ozbiljnost i odgovornost, da se čvrsto drže jedni uz druge, kao i da i jesu izabrani za to da donose teške odluke, ali i upozorio da svi treba da budu svesni da neće biti prevelikih rezultata.

Vučić je ukazao da nam je do sada čitava politika i promišljanje bilo da kažemo šta ne želimo i da nećemo da priznamo nezavisnost...i da gotovo politku nismo ni imali.

On je upozorio da će se i dalje dešavati napadi na Srbe na KiM, ali da će ih biti manje, ali da će svi dati sve od sebe da se osećaju bezbednije i sigurnije.

Poslednjih dana, upozorio je, govore neki o tome da nemka o čemu da se razgovara jer je sve u Ustavu i podvukao da se zakleo na Ustavu da će ga poštovati. Međutim, dodao je, mora da kaže svima onima koji ne umeju da sagledaju relanost da nisu nikakvi rodoljubi i borci za srpske interese. . . 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak