Divlje deponije širom Novog Sada

RTV 13.09.2017 08:13
Divlje deponije širom Novog Sada


Uprkos stalnim apelima koje novosadskog javno-komunalno preduzeća "Čistoća", upućenih građanima putem našeg programa ili drugih medija, broj divljih deponija u gradu niti se smanjuje, niti građani pokazuju povećanu svest u vezi sa tim problemom.Jedan od načina povećanja svesti jesu kazne za nepoštovanje životne sredine.

Na novosadskim javnim površinama – a posebno u okolini kontejnera – delovi bačenog nameštaja, sanitarija, iskorišćenog građevinskog i drugih otpadnih materijala neprimerenih gradskoj okolini – uobičajen su prizor.

I na taj neodgovoran način, dolazimo do brojke od 4 hiljade manjih ili većih takozvanih "divljih deponija" koje se svakodnevno nalaze na teritoriji Novog Sada.

Mnogi građani, svakako, ipak imaju dovoljno razvijenu svest o očuvanju okoline i javnih površina.

Na žalost, baš na taj način – uprkos svoj dobroj volji i brižnosti – divlje deponije neprestano rastu širom grada. Rešenje problema nije u preuzimanju stvari u svoje ruke – tvrde nadležni – već u obraćanju njima.

U razvijanju kulture svakako veliku ulogu imaju – na žalost nesavesnih i nesvesnih građana – kazne i značajni novčani iznosi propisani za nepropisno odlaganje otpada na javnim površinama: osam hiljada dinara za fizičko lice, i od 50 hiljada do milion dinara za pravna lica.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak