Bez dogovora u RS, opozicija blokirala Skupštinu

B92 12.09.2017 21:48
Bez dogovora u RS, opozicija blokirala Skupštinu


Na varednoj sednici kolegijuma Skupštine RS nije postignut dogovor vladajućih stranaka i opozicije koja je prethodno fizički blokirala rad parlamenta.Potpredsednik Skupštine RS Nenad Stevandić koji je predsedavao sednicom, najavio je za sredu ujutru novi sastanak Kolegijuma.

Opozicioni poslanici su popodne napustili skupštinske klupe i rasporedili se oko mesta gde sedi skupštinsko rukovodstvo, onemogućivši tako rad parlamenta, a potom je sednica prekinuta.

Predstavnici opozicije najavili su da neće odustati od fizičke blokade rada dok vladajuća većina "ne prestane sa terorom u parlamentu", ne poštujući njegov Poslovnik, zakone i Ustav.

"Ne može više da bude normalnog koloseka, jer ova parlamentrna većina ne razmišlja svojom, već glavom jednog čoveka", rekao je poslanik SDS-a Vukota Govedarica novinarima.

Poslanik PDP Branislav Borenović je ocenio da je besmisleno učestvovati u radu parlamenta koji donosi odluke koje se ne objavljuju u "Službenom glasniku".

"Ili se vratite parlamentarnoj demokratiji u skladu s ustavom i zakonom, ili sednica parlamenta neće biti", rekao je Borenović, dodavši da se "na ovaj način štite i građane i RS".

Razlog za nezadovoljstvo opozicije je povlačenje s dnevenog reda izveštaja Glavne službe za reviziju u kojem je iskazan 130 miliona konvertibilnih maraka veći deficit od onog što tvrdi Vlada RS.

Glavni revizor RS Duško Šnjegota je posle objavljivanja izveštaja podneo ostavku pošto je to od njega zatražio predsednik RS Milorad Dodik.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak