Da li je i vaša mejl adresa sigurna? Promenite lozinku

Novosti 12.09.2017 15:16
Da li je i vaša mejl adresa sigurna? Promenite lozinku


"Spambot" kompjuterski program, namenjen slanju spam mejlova svakakvog sadržaja, otkrio je i izložio potencijalnom riziku više od 711 miliona mejl adresa"Spambot" kompjuterski program, namenjen slanju spam mejlova svakakvog sadržaja, otkrio je i izložio potencijalnom riziku više od 711 miliona mejl adresa, brojeva telefona i lozinki malicioznim pojedincima i veštačkoj inteligenciji.Da li je i vaša mejl adresa sigurna? Promenite lozinku

- Broj procurelih podataka jednak je broju stanovnika Evrope, navodi "NBC njuz" i poziva ljude da provere svoje mejlove da li su hakovani na sajtu "Have I been pawned".

Spameri su uspeli da probiju serverske zaštite nekoliko velikih mejl kompanija, ali i da, verovatno slučajno, ali je moguće da se radi i o namernom curenju podataka, učine mejlove, lozinke i brojeve telefona korisnika javno dostupnim gotovo svima. Iako neke od adresa nisu stvarne ili se više ne koriste, bezbednosni stručnjaci savetuju da se odmah zamene lozinke na procurelim mejlovima.

Ovo je dosad najveća baza hakovanih mejlova ikad stavljena na "Have I been pawned" sajt. Reč je o sajtu koji se bavi isključivo proverom hakovanih mejl adresa.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak