Boško zove Vuka i Radulovića

Novosti 12.09.2017 11:18
Boško zove Vuka i Radulovića


Dveri žele "patriotski" savez u kojem bi bilo mesta za Jeremića i "Dosta je bilo. "DJB: Prvo treba predstaviti programe, a onda pričati o koalicijamaDVERI su krenule u formiranje širokog, kako kažu, opozicionog patriotskog bloka u kojem bi voleli da vide i Vuka Jeremića i Sašu Radulovića.

Lider Dveri Boško Obradović kaže, za "Novosti", da su oni već postali "stožer za okupljanje u novi narodni opozicioni savez":

- U njemu se već nalaze "Zdrava Srbija" Milana Stamatovića, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" i brojni radnički štrajkački odbori širom Srbije. Otvoreni smo za razgovor sa Jeremićevom strankom i Pokretom "Dosta je bilo".

Obradović objašnjava da oni sebe ne doživljavaju kao desnu stranku, već kao "rodoljubivu političku organizaciju koja se zalaže za porodičnu politiku, podršku domaćoj privredi i poljoprivredi, kao i pravno i socijalno ugrožene građane Srbije".

Na pitanje da li su spremni na razgovor o takvoj koaliciji, u DJB napominju da su oni stranka centra, ali da sarađuju sa "kredibilnim ljudima i sa levice i sa desnice":

- Istakli smo prvi svoje principe, program i ljude još u julu mesecu. Očekujemo da i druge relevantne opcije koje mogu samostalno da pređu cenzus istaknu svoje. Tek tada se stiču uslovi za ozbiljan razgovor i za pravljenje zajedničke liste za Beograd. Releventne političke opcije će onda oko sebe okupiti manje opcije koje ne mogu samostalno na izbore, kako ne bismo gubili opozicione glasove.

U timu Vuka Jeremića, koji ovih dana intenzivno radi na pripremama za formiranje stranke, juče nisu želeli da komentarišu mogućnost udruživanja na opozicionoj desnici. Oni su ranije više puta naglašavali da se zalažu za ukrupnjavanje i jedinstven nastup opozicije na izborima za Skupštinu grada Beograda.

Šanse za takvu koaliciju, međutim, više gotovo da ne postoje pošto je Saša Janković poručio da ne želi saradnju sa DS zbog, kako je tada rekao, spremnosti na saradnju sa Vučićem. Kamen spoticanja između Jakovićevog PSG i demokrata bio je predlog ustavnih promena koji je DS sastavio i za koji su poručili da su spremni da ga predstave svima, pa i Vučiću.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak