Protutnjalo nevreme i napravilo haos u Srbiji

B92 12.09.2017 09:17
Protutnjalo nevreme i napravilo haos u Srbiji


Posle 35 stepeni koliko je u ponedeljak bilo u Srbiji, stiglo nevreme i spustilo temeraturu za preko 10 stepeni. Padalo drveće, grad, leteli krovovi.Oblaci su se premeštali sa juga ka severu donoseći jak vetar koji je na trenutke bio i olujne jačine.

U Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Loznici vetar je dostizao brzinu od 80 km na sat. U Beogradu i Prokuplju oluja je oštetila više stabala. U Novom Pazaru padao je grad veličine oraha. Kod Gornjeg Milanovca grad skupljali lopatom, prenose "Novosti".

U Kragujevcu je veoma jak vetar počeo da duva od jednom pa su se ljudi odmah sklonili u kuće, javio je juče "Blic". U Nišu su suncobrani iz kafića zavšili na trotoarima i pešačkim stazama.

U Prokuplju je bilo slično, a mediji su sonoć preneli da je u tom gradu bio potpuno kolaps i da je saobraćaj bio skoro nemoguć zbog jakog vetra i nanosa kiše.

U Paraćinu ima oštećenih krovova i fasada. Zbog pada kontaktne mreže prekinut je saobraćaj u beogradskom železničkom čvoru.

Nevreme je stiglo sa zapada prethodno pričinivši štetu i širom regiona. U Mostaru i Sarajevu jek vetar čupao je drveče, a više vozila je oštećeno.

Pod vodom su bile sarajevske ulice.

U Zadru je za dva sata palo 130 litara kiše po kvadratnokm metru što se nije dogodilo u poslednjih 30 godina. Jaka oluja poplavila je i delove Istre.

Oblačnost se premešta dalje na sever i sevroistok ka Mađarskoj i Rumuniji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak