Nevreme u Beogradu, grad u Pazaru, za jedan sat 10°C manje

B92 11.09.2017 21:50
Nevreme u Beogradu, grad u Pazaru, za jedan sat 10°C manje


Olujno nevreme pogodilo je Beograd i više gradova u Srbiji, u Novom Pazaru padao je grad veličine oraha, a sve to uz nagli pad temperature širom zemlje.Oko 19 časova nevreme je zahvatilo pojedine delove Beograda, pa i centar prestonice, a temperatura je za samo jedan sat pala za više od deset stepeni - sa 29 na samo 17 stepeni.

Kako se navodi, na Novom Beogradu jak vetar je čak počeo da lomi grane drveća, koje su popadale po parkiranim automobilima, a zabeleženi su slučajevi i obaranja saobraćajne i građevinske signalizacije. Na drugom kraju grada, u opštini Grocka, došlo je do kraćeg nestanka električne energije.

U Kragujevcu je naprasno počela oluja, a vetar je toliko snažno duvao da su se ljudi odmah sklonili sa ulica, prenosi "Blic".

Vetar koji je protutnjao Nišom oko 19.30 časova iznenadio je i ugostitelje u centru grada, pa su tako suncobrani iz kafića završili na stazama za pešake.

U Prokuplju je potpuni kolaps - vetar ogromne jačine lomi drveće, a saobraćaj je gotovo nemoguć, prenosi "Telegraf".

Kolika je šteta napravljena znaće se tek kada oluja prestane, a nadležni savetuju da se bez preke potrebe ne izlazi napolje.

Nevreme je počelo i nadomak Beograda, u naselju Ugrinovci, gde prema rečima čitalaca ovog lista, "na ulicama ima vode do kolena".

U Novom Pazaru situacija nije ništa bolja. Veliki pljusak pogodio je i ovaj grad, a meštani su trčali po ulicama kako bi našli neki zaklon od grada koji je počeo da pada oko 20 časova.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak