'Наши Срби' из Чикага обезбедили воду Грачаници

РТС 06.09.2017 12:48
'Наши Срби' из Чикага обезбедили воду Грачаници


Председница организације "Наши Срби" у Чикагу Кети Фенслоу бави се хуманитарним радом већ дуги низ година. После њене последње посете Косову и Метохији решен је проблем снабдевања водом манастира Грачаница.Кети Фенслоу каже да посећује Косово сваког лета, а последња посета је била четврта по реду. Обиђу Дечане, па потом иду у Грачаницу да погледају шта је потребно и какве су потребе породица.

"Овог лета нам је један млади свештеник у Грачаници рекао да постоји опасност да изгубе воду. Рекли су им да је приступ водоводу у власништву неког другог ко планира да прода тај приступ. У том случају би могло доћи до прекида снабдевања водом у манастиру. Питали смо како можемо да помогнемо", каже Кети фенслоу.

Добили су податке о томе колико им средстава треба до децембра ове и наредне године. Било је времена да се сакупе средства, а пошто су неки чланови управе били присутни, Кети Фенслоу им је одмах рекла да ће Наши Срби прикупити средства потребна да манастир Грачаница добије приступ водоводу.

Кети је показала и разне друге пројекте у којима је учествовала њихова организација. Сада имају и канцеларију у Француској улици у Београду и уз помоћ волонтера идентификују породице и организације којима је потребна помоћ и директно је усмере.

Тако су неким фамилијама помогли да купе стоку, другима да поставе стаклене баште и кров, обновили су зграде, а недавно су уз помоћ организације Project Cure помогли да у Србију буде упућена помоћ болницама у вредности од преко милион долара.

Кети Фанслоу је рођена у Београду где је живела до 12-те године, а њен супруг Ричард свесрдно подржава све њене хуманитарне акције.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak