Grbić ponosan na igrače: Smogli su snage da se vrate

Kurir 03.09.2017 22:55
Grbić ponosan na igrače: Smogli su snage da se vrate


Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da je ponosan na svoju ekipu koja je smogla snage i uspela da se vrati posle teškog poraza u polufinalu Evropskog prvenstva i osvoji bronzanu medalju.Srbija ima medalju sa Evropskog prvenstva!

Odbojkaši Srbije su osvojili bronzu, pošto su u meču za 3. mesto savladali Belgiju sa 3:2 u setovima (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

"Ponosan sam na ove momke jer su pokazali karakter, pokazali su želju da se osvoji medalja", rekao je Grbić.

Odbojkaši Srbije izgubili su sinoć u polufinalu šampionata Evrope od Nemačke u pet setova, a manje od 24 sata kasnije ponovo su igrali pet setova, ali su ovog puta izašli kao pobednici.

Srbija je u meču za bronzu pobedila Belgiju sa 3:2 u setovima (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

Grbić je naveo da će njegovi igrači verovatno biti svesni vrednosti ove medalje tek kada prodje malo vremena, jer je sinoć posle polufinalne utakmice razočarenje bilo veliko i 'vidljivo na licima svih'.

"Bili smo toliko blizu pobede i ona nam je izmakla, a vratiti se posle jednog takvog meča za manje od 24 sata i samo izaći na teren i boriti se za bronzu nije jednostavno. Apsolutno sam ponosan na igrače jer su smogli snage da se posle sinoćnjeg razočarenja vrate, ponovo motivišu i izadju iz svega toga kao pobednici", rekao je Grbić.

Ovo je 11. medalja za reprezentaciju Srbiju na šampionatima Evrope, a osma bronzana, uz dve zlatne i jednu srebrnu.

"Potpuno su je zaslužili. Mislim da bi bila velika šteta da smo se vratili sa ovog EP bez medalje nakon svega što se dogadjalo do sinoć. Mislim da su pokazali fantastičnu igru, jedinstvo i da to nije prestajalo od prvog do poslednjeg dana. Drago mi je što se se sve to krunisalo bronzanom medaljom. Žao mi je što nije drugačijeg sjaja, jer mislim da imamo kvalitet i da smo ga pokazali", rekao je Grbić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak