Vučić: Dijalog o Kosmetu već počeo

RTV 22.08.2017 17:14
Vučić: Dijalog o Kosmetu već počeo


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se dijalog o KiM voditi u više koncentričnih krugova i da smatra da je on već počeo.Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je dijalog "zdrav" i dobrodošao i da pomaže Srbiji da objektivno i realno sagleda svoju poziciju, poziciju srpskog naroda na KiM, ali i da sagledava budućnost ...
 
Kako je rekao, dijalog je već počeo i najveći broj ljudi javnoj sceni se izjašnjava i, veruje, nastaviće to i ubuduće da radi.
 
Predsednik Srbije je, precizirajući, u odgovor na pitanje da li će dijalog biti formalizovan, rekao da će se on odvijati u više različitih koncentričnih krugova, u odborima i na plenarnim sednicama parlamenta "iako će nažalost to uvek da se koristi za političke obračune", u civilnom društvu i nevladinom sektoru, crkvi, akademiji, kulturi. . .
 
On je takođe rekao da o tome kao, i o nekim drugim pitanjima, razgovara i sa bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
 
Vučić je, ističući značaj razgovora i dijaloga u društvu, rekao i da pitanje Ustava nije samo pitanje 67 odsto poslanika ili 50 plus jedan odsto građana, koji su se izjasnili na referendumu:
 
"To mora da bude i značajnija većina i saglasje različitih činilaca, kako bi taj Ustav bio dugoročan i mogao da opstane, a ne da se menja na svakih nekoliko godina", zaključio je Vučić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak