Oled FullVision: Najbolji ekran na mobilnom

Novosti 21.08.2017 11:36
Oled FullVision: Najbolji ekran na mobilnom


Telefon kompanije LG biće prvi uređaj koji je će imati OLED ful vision tehnologijuTELEFON kompanije LG biće prvi uređaj koji će imati OLED FullVision tehnologiju sa do sada najboljim ekranom.

Prvi LG OLED smart telefon, G Flex 2 iz 2015. godine, označio je proširenje ekspertize ove kompanije u pogledu OLED tehnologije sa premijum televizora na polje smart telefona. LG FullVision tehnologija omogućava proizvodnju ekrana koji gotovo da nemaju ramove te su postavljeni preko čitave prednje strane telefona. U tom smislu, OLED predstavlja sledeći korak u evoluciji FullVision ekrana, s obzirom na neverovatan kvalitet, živopisne boje i jasnoću slike koju omogućava. Sa šest inča, OLED FullVision ekran novog telefona biće najveći displej na LG modelima u protekle četiri godine, dok će celokupno telo uređaja biti manje od prošlogodišnjeg modela V20. Kako su gornja i donja ivica smanjene za 20, odnosno 50 odsto, u odnosu na V20, logo kompanije je pomeren sa dna ekrana na zadnju stranu, kako bi se maksimalno iskoristio prostor za ekran. Još jedna prednost tehnologije je operativno vreme odziva, koje je za nekoliko desetina brže nego kod LCD ekrana. Ovo ubrzano vreme odziva efikasno eliminiše kašnjenje slike, što je veoma važno prilikom gledanja akcionih filmova i korišćenja VR aplikacija. Sa podrškom za HDR10, gledanje kompatibilnih filmova i video-zapisa na ovom ekranu omogućiće korisnicima potpuno novo i neočekivano iskustvo. S obzirom na to da će ekran predstojećeg smart telefona kompanije biti zasnovan na plastičnoj OLED tehnologiji, ivice se mogu zakriviti, tako da omoguće ergonomski dizajn i bolji osećaj prianjanja u ruci.

POBOLjŠANA SLIKA

Vizuelno iskustvo je poboljšano na 4,15 miliona piksela na QHD+ (1440 k 2880) OLED ekranu. Izuzetan kvalitet slike postiže se zahvaljujući OLED tehnologiji, koja prikazuje savršenu crnu, kao i mnogo širi spektar boja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak